Emirhan Düdükçü
Hectopat
Sistemimde bulunan ekran kartım 9500GT ve DirectX 12 mevcut. PUBG Lite oyununu açarken "DX11 feature level 10.0 is required to run the engine" hatasını alıyorum. Çözümünü bilen var mı?
Malesef ki ekran kartını değiştirmen gerekecekSistemimde bulunan ekran kartım 9500GT ve DirectX 12 mevcut. PUBG Lite oyununu açarken "DX11 feature level 10.0 is required to run the engine" hatasını alıyorum. Çözümünü bilen var mı?
Hocam Leshcatlabs sitesinden 16.2.1 sürümünü indirdim exe olarak. Setup kurunca böyle bir hata aldım. Ekran kartım Ati Mobility Radeon HD 5470Öncelikle Herkese merhabalar;
Tecnopat' a yeni katıldım, önceleri yalnızca sorunlarımın çözümü için başvuruyordum. Bahsedeceğim duruma çok kızgın olduğum için üyelik başvurusunda bulundum. Şunu söylemeliyim ki çoğu konuda çözüm önerisi "adı altında" sert bir üslupla site sakinlerini karşılıyorsunuz. Bu çok ağırıma gitti. Birçok insan iyi birer bilgisayar kullanıcısı değildir. Sözüm geneldir, dilim sürçtüyse affola...
Konuya gelecek olursam, Sıkıntı temelinde birçok sorundan dolayı ortaya çıkıyor. Ben de aynı sorunla karşılaştım. Amd hd 6xxx serisine sahip bir ekran kartım var. Bu ekran kartı DX11 destekler ve desteklediği gibi teoride PUBG Lite' ı açması gerekmektedir. Yaşadığın sorun akabinde ekran kartın belirtilen listede adı geçmiyorsa şu an için bilgim dahilinde yapılacak bişey yok. Ancak sen de benim gibi AMD kullanıcısı isen ve DX11 sahip bir ekran kartın varsa dediklerimi uygulayabilirsin.
Kabaca çözüm;
Öncelikle ekran kartını güncellemen gerek zamanında Recep bey bu konu hakkında az da olsa yeterli bir bilgi vermiştir.Detaylı olarak;[Çözüldü] PUBG "DX11 feature level 10.0 is required" hatası - Technopat Sosyal
Evet arkadaşlar daha 3 saat öncesinde oyuna girebiliyorken şimdi oyunu başlat dediğimde böyle bir uyarıyla karşılaşıyorum. Sizce sorun nedir?www.technopat.net
Eski amd sistemlerinin güncel sürümleri stabil olmayabiliyor. En azından çeşitli PC üreticileri güncel driver sağlamıyorlar. Bunların başında HP ve Sony geliyor. Benim HP bilgisayarım o listede bulunuyor ve 6550m ekran kartına sahip. Amd nin kendi sitesinden ekran sürücüsü edindiğim de çok sorun yaşadım ve leshcatlabs' den güncel sürücü edindim. Benim için yeterli olan sürücü 16.2.1_Unifl_v0.1 kullandım. Kabaca kurulumundan bahsedeceğim ancak detayları bana mail yoluyla sorabilirsiniz.
Leshcatlabs' dan sürücünüzü edindiğinizi varsayarak:
1.Öncelikle aygıt yöneticisinden ilk olarak amd ve akabinde intel grafik sürücülerini kaldırın. (yazılımları dahil).
2. DDU ( Display Driver Uninstaller) prgoramını edinin.
3. PC güvenli modda çalıştırın. Güvenli modda çalıştırmayı bilmiyorsanız Başlat-Çalıştır-msconfig-Önyükleme sekmesinden güvenli ön yüklemeyi aktif edin. (Not: eğer programları indirmediyseniz ağ ile güvenli modu seçip, güvenli modda iken indirebilirsiniz.)
4. Pc güvenli modda çalıştığında göre, DDU programını kullanarak AMD ve İntel ekran kartı sürücülerini birer birer yeniden başlatmadan kaldırın. Kaldırma işlemleriniz bittiyse normal başlatma yapın bunun için Başlat-Çalıştır-msconfig-Önyükleme sekmesinden güvenli ön yükleme tikini kaldırabilirsiniz.
5. İşlem adımlarını doğru yapıp Pc normal açıldığını varsayarak leshcatlabs ' dan indirdiğiniz sürücüyü (örn:16.2.1_Unifl_v0.1.exe) Çalıştırın.
![]()
** Buradan Options'a gelin
![]()
Yukarıda G1, G2 ve G3 olarak bahsettiğim seçeneklerden işlemcinizin İntel Graphics 'inizin hangi jenerasyona ait olduğunu kesinlikle seçmeyi unutmayın. Hangi jenerasyona ait olduğunu bilmiyo iseniz, buradan öğrenebilirsiniz:
6. İntel tipinizi seçtikten sonra Deploy' a tıklayın.![]()
Intel product specifications
Intel® product specifications, features and compatibility quick reference guide and code name decoder. Compare products including processors, desktop boards, server products and networking products.ark.intel.com
( Burada AMD ve İntel driverlarını PC'nize indirecektir. )
![]()
Buradan ilk olarak İntel'i yükleyip ( Yükleme esnasında sizden sürücü yükleme izni isteyecektir onaylayın) bilgisayarınızı yeniden başlatın.
7. Ardından AMD yi yükleyip tekrar yeniden başlatın. Bilgisayarınızın sürücüsü günceldir
PUBG Lite denemeden önce önceden denediğiniz ve FPS' nizi bildiğiniz oyunlara göz atarak geçişli ekran kartını mı yoksa normal ekran kartını mı kullandığına göz atın. Bunu aynı zamandan CPU-Z ile de öğrenebilirsiniz.
Bazı Hata ve Olası Düzeltmeler:
**Regedit 'i açmak için Başlat-Çalıştır-Regedit yazın
Geçiş sorunu için (16.2.1 de gerek yok);
regeditten DisableRTPMSupportForNonCSConfig girdisini silin.
Ek Geçiş sorunu için;
regeditten EnableUlps girdisinin değerini 0 yapın.
Geçiş sorunları çözülmedi ise AMD ayarlarından yüksek performansı seçin. GPU kullanılan program sayısını 1'e çekip ek güç tasarufunu devre dışı bırakın ( Not: bu ayarlar boşta çalışmada yüksek güç çekeceğinden pil ömrünüzü kısaltabilir. Sorumluluk bana ait değildir.)
Elimden gelen şimdilik bu. Ekran kartı almanıza bazen gerek olmuyor şayet benim gibi küçük şeylerden mutlu olabiliyorsanız. Saygı ve sevgilerimle...
EDİT: Resimlerin görüntü kalitesini ayarlayamamışım çok özür dilerim. Sırası ile 1. 2. 3. resimleri koymuştum ekte bakabilirsiniz. Ayrıca yukarıdaki bilgiler Win7 'de denenmiştir. Leshcatlabs sitesinden Win 10 için farklı çözüm önerileri bulabilirsiniz. Sağlıcakla
Estağfirullah, o hatayı ben de aldım, windows'un güncelleme paketi veya güncel Netframework olması gerek. Sizde yok ise evet deyin yükleyin. Bende olmasına rağmem hata çıkmıştı, çok önemli bişey değil, hayır derseniz de kullanıma devam edersiniz lakin sorun çıkabilir.Hocam Leshcatlabs sitesinden 16.2.1 sürümünü indirdim exe olarak. Setup kurunca böyle bir hata aldım. Ekran kartım Ati Mobility Radeon HD 5470
Hocam eline koluna sağlık önerdiğin çözüm ise yaradi cok teşekkür ederim.
Amd' nin kendi sürücülerini indirince hata veriyor. Aslında temel nedenini anlayamadım ama eski sürüm ekran kartlarında bu durum var. Bu hatalarını bilip leshcat e destek verdiklerini duydum ne kadar doğru bilemem. PC üreticilerinin de çoğu 2010 yılında üretilen kartlara güncel sürüm sağlayamamış. Aman işimiz halolsun da azizim ne önemi varEvet güncelleme mevcut bende fakat program tekrar güncelleme isteyince hata verip çalışmıyordu. Hayır dediğimde çalıştı program. Anlamadığım nokta AMD'nin sitesinden en son sürücüyü indirip yüklediğimde hata veriyordu fakat sizin önerdiğiniz site sorunsuz yükledi sürücüleriTekrar teşekkür ederim yardımınız için.
Halloldu çok şükürAmd' nin kendi sürücülerini indirince hata veriyor. Aslında temel nedenini anlayamadım ama eski sürüm ekran kartlarında bu durum var. Bu hatalarını bilip leshcat e destek verdiklerini duydum ne kadar doğru bilemem. PC üreticilerinin de çoğu 2010 yılında üretilen kartlara güncel sürüm sağlayamamış. Aman işimiz halolsun da azizim ne önemi var![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.