PUBG Mobile RAM'i %100 kullanıyor

Clocker90

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. PUBG Mobile birden RAM kullanımı %100'e çıkıyor ve bilgisayar kilitleniyor. FPS 2-3'e düştüğünde Emulator üzerinden ön bellek temizlersem sorun düzeliyor fakat sık sık bu hataya düşüyorum.
BIOS ayarları, temiz kurulum Windows, virüs vs kaynaklı değil. Daha önce eski sürüm ekran kartı sürümüyle bu hatayı yapmıyordu fakat artık orada da yapmaya başladı.
Denemediğim yöntem, yapmadığım test kalmadı. PC'de hiçbir sorun yok. 5-6 saat Prime95 + FurMark testine soktum. RAM'leri Memtest86 ile test ettim sorun yok. Yine de sonuca güvenmeyip yeni RAM aldım sorun hala devam ediyor. M.2 SSD garantiden yeni değişti. Eskisinde de yenisinde de aynı sorun. BIOS'tan sanallaştırma açık kapalı, sam açık kapalı, CPB-PBO açık kapalı her şekilde test ettim. XMP kapatıp denedim. RDR2, Fortnite, Steam PUBG, Tomb Raider, GTA V vs. tüm oyunlarda zerre hatasız yağ gibi çalışıyor sistem.
Modlu Windows 10'dan kaynaklıdır diye official Windows kurdum yine aynı. GameLoop 32 Bit 64 Bit sürüm her ikisinde de aynı sorun.
Sorun GameLoop olsa herkes bu sorunu yaşayacak. Aynı özelliklerde arkadaşımın PC'sinde hiçbir sorun yok.
Sistem özellikleri Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3600MHz, XFX RX 6700XT 12 GB, 512 GB 3200/3000 M.2 SSD Windows 10 kullanıyorum.
Yaklaşık 1 yıldır bu sorunu yaşıyorum fakat son zamanlarda iyice sık sık bu hatayı yapmaya başladı.
Denediğim bu yöntemler hariç aklınıza gelen bir çözüm yöntemi var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM boyutunuz 32 GB bile olsa yine ayni sorunu yasarsiniz. GameLoop ayarindan RAM kullanimini kisitlayin. GameLoop yuksek RAM kullaniyor diye forumda sikayet eden bu son 24 saat icinde siz dahil iki kisi gordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM boyutunuz 32 GB bile olsa yine ayni sorunu yasarsiniz. GameLoop ayarindan RAM kullanimini kisitlayin. GameLoop yuksek RAM kullaniyor diye forumda sikayet eden bu son 24 saat icinde siz dahil iki kisi gordum.
sürekli önbelleği şişiriyor dediğiniz gibi 32 de olsa ayni şeyi yapacak. Emulatorde max 8 gb ram ayarı var zaten, brn 2-4-8 hepsinde sinirlayarak denedim fakat düzelmiyor

Sahsen benim boyle bir sorunum oldugu icin kullanmadim ama yine de etrafimdaki insanlar baya ovdugu icin onereyim: Minimem. Duydugum kadariyla sectiginiz uygulamalarin kullanilmayan onbellek verilerini silerek RAM kullanimini hafifletiyormus. Dedigim gibi, ben kendim kullanmadigim icin kesin ise yarar diyemem ama bir deneyin isterseniz.

Arkadaşlar merhaba. PUBG Mobile birden RAM kullanımı %100'e çıkıyor ve bilgisayar kilitleniyor. FPS 2-3'e düştüğünde emulator üzerinden ön bellek temizlersem sorun düzeliyor fakat sık sık bu hataya düşüyorum.
BIOS ayarları, temiz kurulum Windows, virüs vs kaynaklı değil. Daha önce eski sürüm ekran kartı sürümüyle bu hatayı yapmıyordu fakat artık orada da yapmaya başladı.
Denemediğim yöntem, yapmadığım test kalmadı. PC'de hiçbir sorun yok. 5-6 saat Prime95 + FurMark testine soktum. RAM'leri Memtest86 ile test ettim sorun yok. Yine de sonuca güvenmeyip yeni RAM aldım sorun hala devam ediyor. M.2 SSD garantiden yeni değişti. Eskisinde de yenisinde de aynı sorun. BIOS'tan sanallaştırma açık kapalı, sam açık kapalı, CPB-PBO açık kapalı her şekilde test ettim. XMP kapatıp denedim. RDR2, Fortnite, Steam PUBG, Tomb Raider, GTA V vs. tüm oyunlarda zerre hatasız yağ gibi çalışıyor sistem.
Modlu Windows 10'dan kaynaklıdır diye official Windows kurdum yine aynı. GameLoop 32 Bit 64 Bit sürüm her ikisinde de aynı sorun.
Sorun GameLoop olsa herkes bu sorunu yaşayacak. Aynı özelliklerde arkadaşımın PC'sinde hiçbir sorun yok.
Sistem özellikleri Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3600MHz, XFX RX 6700XT 12 GB, 512 GB 3200/3000 M.2 SSD Windows 10 kullanıyorum.
Yaklaşık 1 yıldır bu sorunu yaşıyorum fakat son zamanlarda iyice sık sık bu hatayı yapmaya başladı.
Denediğim bu yöntemler hariç aklınıza gelen bir çözüm yöntemi var mıdır?

Önbelleği otomatik temizleyebilirsin 1 dk da bir PC kendi temizler ben 1 sene önce filan öyle yapıyordum işe yarıyordu şu an oyunu bıraktım ne olur bilmiyorum hala önbellek sorunu varsa dene istersen anlatabilirim.

Önbelleği otomatik temizleyebilirsin 1 dk da bir PC kendi temizler ben 1 sene önce filan öyle yapıyordum işe yarıyordu şu an oyunu bıraktım ne olur bilmiyorum hala önbellek sorunu varsa dene istersen anlatabilirim.
memreduct programini ayarladım %90 ram kullanımı olunca temizliyor fakat ön bellek temizlenince oyun bir süre kendine gelemiyor, kökten bir çözüm lazım

Bluestacks 5 deneyin bence sisteminizde yeterli neden Gameloop kullanıyorsunuz ki?
Oyunun resmi emulatoru gameloop hocam, bluestack ile girince maç bulmuyor farkli umulator olduğu icin+ ban sebebi

memreduct programini ayarladım %90 ram kullanımı olunca temizliyor fakat ön bellek temizlenince oyun bir süre kendine gelemiyor, kökten bir çözüm lazım

Oyunun resmi emulatoru gameloop hocam, bluestack ile girince maç bulmuyor farkli umulator olduğu icin+ ban sebebi
MemReduct programı bana göre çok işe yaramıyor oyunun kullandığı ram miktarını azaltacam diye performansını kısıyor. Benim denediğim oyunlarda öyleydi.
Pubg oyun içindeki grafik ayarlarıyla oynamayı denediniz mi?

GameLoop ayarlarında şu değişiklikleri yapmayı dene.
Render modu: "OpenGL+" veya "DirectX" arasında geçiş yaparak en stabil olanı seç.
RAM kullanımı: "medium" veya "high" seçeneğini kullan (örneğin, 4-8 GB RAM).
CPU çekirdeği: Toplam çekirdek sayınızın yarısını seç.
FPS limit: 30 FPS veya 60 FPS'yi sınırlandırmayı dene.
Anti-aliasing ve yüksek çözünürlük ayarlarını kapat.
RAM dolduğunda sistemin çökmemesi için sanal belleği (page file) artır.
Denetim Masası > sistem > gelişmiş sistem ayarları
Performans ayarları'na tıkla ve sanal bellek sekmesini aç.
Disk boyutunu özel olarak ayarla.
Minimum: 1.5X RAM (örneğin, 24 GB için 24.000 MB)
Maksimum: 3X RAM (örneğin, 48 GB için 48.000 MB).
Alternatif çözüm olarak Windows 11'e geçiş yap.
Windows 11, sanallaştırma ve emülatör optimizasyonu konusunda bazı iyileştirmeler yaptığını duymuştum uyumlu bir sistemde bu geçişi değerlendirebilirsin.

Yeni konular

Geri
Yukarı