PUBG Mobile RAM'i %100 kullanıyor

Clocker90

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. PUBG Mobile birden RAM kullanımı %100'e çıkıyor ve bilgisayar kilitleniyor. FPS 2-3'e düştüğünde Emulator üzerinden ön bellek temizlersem sorun düzeliyor fakat sık sık bu hataya düşüyorum.
BIOS ayarları, temiz kurulum Windows, virüs vs kaynaklı değil. Daha önce eski sürüm ekran kartı sürümüyle bu hatayı yapmıyordu fakat artık orada da yapmaya başladı.
Denemediğim yöntem, yapmadığım test kalmadı. PC'de hiçbir sorun yok. 5-6 saat Prime95 + FurMark testine soktum. RAM'leri Memtest86 ile test ettim sorun yok. Yine de sonuca güvenmeyip yeni RAM aldım sorun hala devam ediyor. M.2 SSD garantiden yeni değişti. Eskisinde de yenisinde de aynı sorun. BIOS'tan sanallaştırma açık kapalı, sam açık kapalı, CPB-PBO açık kapalı her şekilde test ettim. XMP kapatıp denedim. RDR2, Fortnite, Steam PUBG, Tomb Raider, GTA V vs. tüm oyunlarda zerre hatasız yağ gibi çalışıyor sistem.
Modlu Windows 10'dan kaynaklıdır diye official Windows kurdum yine aynı. GameLoop 32 Bit 64 Bit sürüm her ikisinde de aynı sorun.
Sorun GameLoop olsa herkes bu sorunu yaşayacak. Aynı özelliklerde arkadaşımın PC'sinde hiçbir sorun yok.
Sistem özellikleri Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3600MHz, XFX RX 6700XT 12 GB, 512 GB 3200/3000 M.2 SSD Windows 10 kullanıyorum.
Yaklaşık 1 yıldır bu sorunu yaşıyorum fakat son zamanlarda iyice sık sık bu hatayı yapmaya başladı.
Denediğim bu yöntemler hariç aklınıza gelen bir çözüm yöntemi var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
GameLoop ayarlarında şu değişiklikleri yapmayı dene.
Render modu: "OpenGL+" veya "DirectX" arasında geçiş yaparak en stabil olanı seç.
RAM kullanımı: "medium" veya "high" seçeneğini kullan (örneğin, 4-8 GB RAM).
CPU çekirdeği: Toplam çekirdek sayınızın yarısını seç.
FPS limit: 30 FPS veya 60 FPS'yi sınırlandırmayı dene.
Anti-aliasing ve yüksek çözünürlük ayarlarını kapat.
RAM dolduğunda sistemin çökmemesi için sanal belleği (page file) artır.
Denetim Masası > sistem > gelişmiş sistem ayarları
Performans ayarları'na tıkla ve sanal bellek sekmesini aç.
Disk boyutunu özel olarak ayarla.
Minimum: 1.5X RAM (örneğin, 24 GB için 24.000 MB)
Maksimum: 3X RAM (örneğin, 48 GB için 48.000 MB).
Alternatif çözüm olarak Windows 11'e geçiş yap.
Windows 11, sanallaştırma ve emülatör optimizasyonu konusunda bazı iyileştirmeler yaptığını duymuştum uyumlu bir sistemde bu geçişi değerlendirebilirsin.
Sanal bellek denedim, open gl, direct x denedim, emulatorden ram sınırı yaptim, 30 fps ,60 fps oyun oynanmaz malesef( sorunu çözeceğinide düşünmüyorum sorun fps kaynaklı değil), Aynı sorunu w11 de yaşayan arkadaşlarda var. Gameloop ön belleği otomatik bosaltmiyor ve sürekli rami şişiriyor, aynı dosyaları birkaç kez ön belleğe aldığı için 32 gb ram olsa dahi doluyor. Sanırım bunun bir çözümü yok artık bunu kabullendim

Arkadaşlar merhaba. PUBG Mobile birden RAM kullanımı %100'e çıkıyor ve bilgisayar kilitleniyor. FPS 2-3'e düştüğünde emulator üzerinden ön bellek temizlersem sorun düzeliyor fakat sık sık bu hataya düşüyorum.
BIOS ayarları, temiz kurulum Windows, virüs vs kaynaklı değil. Daha önce eski sürüm ekran kartı sürümüyle bu hatayı yapmıyordu fakat artık orada da yapmaya başladı.
Denemediğim yöntem, yapmadığım test kalmadı. PC'de hiçbir sorun yok. 5-6 saat Prime95 + FurMark testine soktum. RAM'leri Memtest86 ile test ettim sorun yok. Yine de sonuca güvenmeyip yeni RAM aldım sorun hala devam ediyor. M.2 SSD garantiden yeni değişti. Eskisinde de yenisinde de aynı sorun. BIOS'tan sanallaştırma açık kapalı, sam açık kapalı, CPB-PBO açık kapalı her şekilde test ettim. XMP kapatıp denedim. RDR2, Fortnite, Steam PUBG, Tomb Raider, GTA V vs. tüm oyunlarda zerre hatasız yağ gibi çalışıyor sistem.
Modlu Windows 10'dan kaynaklıdır diye official Windows kurdum yine aynı. GameLoop 32 Bit 64 Bit sürüm her ikisinde de aynı sorun.
Sorun GameLoop olsa herkes bu sorunu yaşayacak. Aynı özelliklerde arkadaşımın PC'sinde hiçbir sorun yok.
Sistem özellikleri Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3600MHz, XFX RX 6700XT 12 GB, 512 GB 3200/3000 M.2 SSD Windows 10 kullanıyorum.
Yaklaşık 1 yıldır bu sorunu yaşıyorum fakat son zamanlarda iyice sık sık bu hatayı yapmaya başladı.

Son güncellemeden sonra bu sıkıntı bende de olmaya başladı, oyuna girdikten sonra emulatördeki bellek temizleme butonuna (şimşek gibi olan simge) tıkladığım zaman düzeldi, sende dene belki sende de işe yarar. (yararsa eğer her seferinde giriş yaptığında o butona basman gerek bende o şekilde oluyor)

Son güncellemeden sonra bu sıkıntı bende de olmaya başladı, oyuna girdikten sonra emulatördeki bellek temizleme butonuna (şimşek gibi olan simge) tıkladığım zaman düzeldi, sende dene belki sende de işe yarar. (yararsa eğer her seferinde giriş yaptığında o butona basman gerek bende o şekilde oluyor)
Bende o şekilde kullanıyodum fakat 4-5 mac atinca tekrar yapmak gerekiodu, sanırım bugün guncellemeyle duzelttiler ram kullanımı 4 gb civarı şuan

Arkadaşlar merhaba. PUBG Mobile birden RAM kullanımı %100'e çıkıyor ve bilgisayar kilitleniyor. FPS 2-3'e düştüğünde Emulator üzerinden ön bellek temizlersem sorun düzeliyor fakat sık sık bu hataya düşüyorum.
bendede aynı sorun var bi çözüm bulursan yardımcı olur musun?

Hocam 1 aydır falan oyuna geri başladım önceden böyle bir sorunum yoktu fakat son zamanlarda sürekli bununla karşılaşınca furmark açıp ram işlemci ekran kartı ayarlarını yaptım neyden kaynaklı diye. Ekran kartı ve işlemcim stabil çalışıyor sonra ram yavaştan artmaya başladı 12-15-17-20-25-30-32 oldu bi süre sonrada kasmaya ve tuşlara basmamaya başlayıp fps 0 a düşürüp bilgisayarı komple kitliyor. Reset atmak yada güç tuşuna basılı tutarak kapatıp açmaktan başka çaremiz kalmıyor. Bunun bir çözümüne ihtiyacımız var eskiden i7 3. Nesil işlemci gtx 630 düz 1 tane ssd 8 gb ram ile deli gibi oynuyorken şimdi Ryzen 5 5600x işlemci 4060 ti ekran kartı 32 gb ram 990 pro m2 ssd sıvı soğutma vs herşeyim var bir tane kıçı kırık pubg mobile’ı doğru düzgün oynayamıyorum. Bu arada ram artıyor fakat görev yöneticisinden bakarsanız emülatör 900 mb civarı ram tüketiyor bu oran hiç artmıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_7523.png
    IMG_7523.png
    188,8 KB · Görüntüleme: 175

https://www.technopat.net/sosyal/konu/sanal-bellek-yetersiz-uyarisi.1686377/ bu konuya bakabilirsin

Dostlar merhaba uzun uğraşlar sonucu ben sorunumu çözdüm bir çok ayar denedim bir çok oyun içi oyun dışı sistemsel ayarlar ve değişiklikler yaptım fakat hiç biri zerre sonuç vermedi 15 dakika içerisinde ram kullanımı hep 32 gb oldu ve oyun donup kaldı. Biraz bakınca Gameloop'un 32 ve 64 bit şeklinde download seçeneği var normalde sistemimize göre bit değerini seçer ve devam ederiz fakat 64 bit Gameloop için beta sürüm hatalı setup gibi bir şey biz siteden PUBG Mobile indir dediğimiz zaman direkt 64 bit indiriyor. Öncelikle gameloop'u denetim masasından kaldırdım sonra C ve D de 2 adet uzantı kurmuş oyun 2 sinide manuel olarak sildim. Sonra pc'yi yeniden başlattım PC için En İyi Android Emülatörü | GameLoop Resmi 2024 adresine gittim. Burda PUBG Mobile indir değilde Gameloop 32 bit seçeneğine tıklayıp indiriyoruz ardından oyunu kuruyoruz. Oyunu indirdikten sonraki ayarları görsel olarak atıyorum bunlar standart 90 fps oyun ayarları bakabilirsiniz şuan 7-8 saat oyun açık kaldıktan sonra bile 9.5 10 gb arası ram kullanımında kalıyor. Umarım işinize yarar.
WhatsApp Image 2025-01-23 at 08.14.45.jpeg

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-01-23 at 08.14.48 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-23 at 08.14.48 (1).jpeg
    144,1 KB · Görüntüleme: 124
  • WhatsApp Image 2025-01-23 at 08.14.48.jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-23 at 08.14.48.jpeg
    131,3 KB · Görüntüleme: 118
  • WhatsApp Image 2025-01-23 at 08.14.47 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-23 at 08.14.47 (1).jpeg
    134,7 KB · Görüntüleme: 118
  • WhatsApp Image 2025-01-23 at 08.14.47.jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-23 at 08.14.47.jpeg
    105,1 KB · Görüntüleme: 112
  • WhatsApp Image 2025-01-23 at 08.14.46.jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-23 at 08.14.46.jpeg
    146,2 KB · Görüntüleme: 156
Dostlar merhaba uzun uğraşlar sonucu ben sorunumu çözdüm birçok ayar denedim birçok oyun içi oyun dışı sistemsel ayarlar ve değişiklikler yaptım fakat hiçbiri zerre sonuç vermedi 15 dakika içerisinde RAM kullanımı hep 32 GB oldu ve oyun donup kaldı. Biraz bakınca GameLoop'un 32 ve 64 Bit şeklinde download seçeneği var normalde sistemimize göre bit değerini seçer ve devam ederiz fakat 64 Bit GameLoop için beta sürüm hatalı setup gibi bir şey biz siteden PUBG Mobile indir dediğimiz zaman direkt 64 Bit indiriyor. Öncelikle GameLoop'u Denetim Masası'ndan kaldırdım sonra C ve D de 2 adet uzantı kurmuş oyun ikisini de manuel olarak sildim. Sonra PC'yi yeniden başlattım PC için En İyi Android Emülatörü | GameLoop Resmi 2024 adresine gittim. Burada PUBG Mobile indir değil de GameLoop 32 Bit seçeneğine tıklayıp indiriyoruz ardından oyunu kuruyoruz. Oyunu indirdikten sonraki ayarları görsel olarak atıyorum bunlar standart 90 FPS oyun ayarları bakabilirsiniz şu an 7-8 saat oyun açık kaldıktan sonra bile 9.5 10 GB arası RAM kullanımında kalıyor. Umarım işinize yarar.Eki Görüntüle 2405075

Hocam aynı sorun maalesef bende de var ve 32 Bit olduğu halde. Muhtemelen Memory leak var güncelleme gelmesini beklemekten başka çare yok gibi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı