PUBG Yapımcısı, Epic’e Dava Açtı

PUBG önce War Z, H1Z1 gibi oyunlar olduğunu unutmayın. Onlar niye dava açmadı.
Bana mantıksız geliyor. Davayı kazansa bile Epic kaybedeceği paranın karşılığını motora erişimi yasaklayarak sağlayabilir. Ondan sonra Kore, Japonya da çoğu MMORPG tarzı oyunlarda kullanılan Unreal Engine'nin erişimine sahip olmayan küçük bir firma olarak yoluna devam eder. Oyun motoru yapabilecek güçte olduklarını sanmıyorum.

Battleroyale oyunu olan PUBG patladığı gibi bire bir kopyalamak ne kadar etik? Kullanılan oyun motorunun sahibi olsun veya olmasın.
Şaka mı bu? PUBG Battle Royale türünün öncüsü mü acaba? Daybreak Bluehole'a dava açsa anlarım da Fortnite ile aralarında çok fark var.

Şaka mı bu? PUBG Battle Royale türünün öncüsü mü acaba? Daybreak Bluehole'a dava açsa anlarım da Fortnite ile aralarında çok fark var.

ARMA II'ye Battleroyale modunu yapan, Dayz, H1Z1 Battleroyale modlarını yapan geliştirici ile PUBG'nin geliştiricisi kim bir bak istersen. PUBG değil, PUBG bünyesindeki geliştiricisi öncüsü.

Ayriyeten Daybreak Sony bilgisayar kanadıdır. İsmi önceden Sony Online Entertainment olarak geçiyor. Sony uğraşırsa PUBG çok şey koparabilir. Ama marka adına zarar vermeyi göze alır mı?

Screenshot.png

Chrome arama sayfası karanlık temasını aşağıdaki bağlantıdan tarayıcınıza ekleyebilirsiniz.
Dark Theme for Google™

Son düzenleme:
Bire bir kopyalamak ne kadar etik?
Bire bir mi? :D Değişik o kadar fazla mekanik var ki, saymakla bitmez. Kafanızı kuma gömüp piyasadaki en OVERRATED şeylere 'güzel' demeye devam edin, devam.

Bluehole'un yaptığı da bildiğin yediğin kaba tükürmek. Bir de gidip taaa Güney Kore'de dava açabilmişler. Yasalara göre sadece orada haklılar herhalde :D Şirketi sevmemek için bir neden daha.

Buradaki olay Epic Games oyun motoru sayesinde PUBG'nin en ufak detaylarına kadar haberi olabiliyormuş. Hak ihlali durumu varmış ondan dolayı dava açmışlar. :confused: Böyle bir durum varsa Bluehole haklı demektir.

ARMA II'ye Battleroyale modunu yapan, Dayz, H1Z1 Battleroyale modlarını yapan geliştirici ile PUBG'nin geliştiricisi kim bir bak istersen. PUBG değil, PUBG bünyesindeki geliştiricisi öncüsü.
Hukuk olayları öyle ilerlemiyor ama.

Şu pabci hilelelere çözüm bulamadıkça bir gram ilerleyemez (FPS sorununu saymıyorum bile) . Her iki oyundan birinde bir hileci tarafından öldürülüyorum (Adam duvara sıkıyor ben başka taraftayım beni öldürüyor). Banladıklarını da hiç zannetmiyorum. İnsan bi bildirim atar yaptığı yaptırım konusunda.

Neyse fortinayta 10 dakika dayanabilmiş birisi olarak umarım kazanır da pabciyi batırır diyorum :D Oyunu seviyorum, eğleniyorum oynarken ancak hile aşırı fazla.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı