Çözüldü PUBG'de "out of Memory" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

rapperboi

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 12400f Asus Tuf 3070ti Corsair Vengeance 8x2
RAM
kingston 3200 8x2 16 gb
Ekran kartı
asus tuf 3070ti
Anakart
asus prime b660 m k d4
İşlemci
i5 12400f
Merhaba arkadaşlar. PUBG'e girdiğim zaman "out of Memory" diye hata veriyor ve oyundan atıyor sürekli. Önceden arka planda Silkroad açık diye düşünüyordum ama Silkroad'ı kapatınca da açılmıyor. Konulara bakıp önerilenleri denedim. Sanal bellek oluşturdum, XMP ile frekansları düşürüp arttırdım en son da DDU ile ekran kartının Driver'leri silip tekrar yükledim ama nafile. Monitörüm;
ViewSonic VX3258-2kpc-mhd 32" 144Hz 1ms.
Oyunları en yüksek ayarlarda oynadığımdan dolayı 16 GB RAM mi yetmiyor monitör büyük olduğu için çözünürlüğü değiştirdiğim zaman oyun küçülüyor onu da yapamıyorum.
Yeni RAM mi almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba paylaşıyorum. İlgi için teşekkür ederim.

Rica ederim şu an bak gördüğün üzere tamamlanan RAM kısmı 63 olarak gözüküyor. 32 GB fiziksel belleğin üzerine 31 GB da diskinden almış. Normal şekilde kullanmaya devam et şu an hata almaman gerekli. Arada sırada onu kontrol et. Tamamlanan RAM ne kadar sınıra yaklaşıyor. Daha sonrasında görev yöneticisinde soldan detaylar kısmından en çok tamamlanan RAM kullanana ve en çok handles sayısına bakacağız. Handles Türkçede ne olarak çevirildi bilmiyorum ama şu şekilde commit size ve handles açık olmalı.

1709306147470.png

Ben sorun yaşadığım için sanal bellek miktarını 32000 yapmıştım acaba ondan mı oldu?

Ekran görüntüsü 2024-03-01 182506.png

Bu arada oyunları şarj aletini çıkartıp açtığımda hata verip kapanmıyor. Sanırım şarj aletinde sorun var gibi. Bugün satıcı ile konuştuğumda şarj aleti kaynaklı olabileceğini belirtmişti.

Ben sorun yaşadığım için sanal bellek miktarını 32000 yapmıştım acaba ondan mı oldu?

Eki Görüntüle 2129921

Bu arada oyunları şarj aletini çıkartıp açtığımda hata verip kapanmıyor. Sanırım şarj aletinde sorun var gibi. Bugün satıcı ile konuştuğumda şarj aleti kaynaklı olabileceğini belirtmişti.

Elle yaptığınız için olmuştur muhtemelen evet. O da dolunca out of Memory hatası verir. Şarj aletinden olacağını sanmıyorum RAM'le ne alakası olabilir ki. Oyunu oynayıp hatayı alana kadar arada tamamlanan RAM'i kontrol eder misiniz? Bir de ayırma boyutunu ve tanıtıcıları da büyükten küçüğe sıralayıp hata aldığınız sırada SS alır mısınız? RAM'i bir şey şişiriyor olmalı çünkü benzer durumu ASUS'un bir servisinde yaşadım ve servisi sildim anca düzeldi. En son bende 100 GB'dan fazla RAM kullanıyordu bakın atayım.

1709308532775.png

Diğer sekmeden de atabilir misiniz bir süre oynadıktan sonra detaylara bakayım.
1709329319708.png

Pubg oynarken bu halde hocam.Bir de oyunu açınca sanki kulaklıktan dip ses gelir ya öyle bir cızırtı geldi bu ilk defa oldu.Kasa biraz tozlu 1 senedir falan kullanıyorum hiç temizlenmedi. Fanlar tozlu olduğu için midir acaba o seste ?
Cidden ilgin için sağ ol hocam.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2130347
PUBG oynarken bu halde hocam. Bir de oyunu açınca sanki kulaklıktan dip ses gelir ya öyle bir cızırtı geldi bu ilk defa oldu. Kasa biraz tozlu 1 senedir falan kullanıyorum hiç temizlenmedi. Fanlar tozlu olduğu için midir acaba o seste?
Cidden ilgin için sağ ol hocam.

Coil whine olabilir fakat şu an hata alıyor musunuz? Henüz sanal bellek için yer bile ayırmamış sisteminiz belli ki ihtiyacı yok. Cızırtı rahatsız edecek düzeyde mi? Ek olarak fanları temizlemenizde fayda var fakat sıcaklıklar normalse macun değişimine gerek yoktur.

Coil whine olabilir fakat şu an hata alıyor musunuz? Henüz sanal bellek için yer bile ayırmamış sisteminiz belli ki ihtiyacı yok. Cızırtı rahatsız edecek düzeyde mi? Ek olarak fanları temizlemenizde fayda var fakat sıcaklıklar normalse macun değişimine gerek yoktur.
16x2 ram takınca hiçbir sorun kalmadı. Hayır hocam rahatsız etmiyor cızırtı ama işkillendiriyor 😅. Sıvı soğutucu kullanıyorum hocam, 2 silkroad clienti ve Pubg açıkken 55 derece civarlarında.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı