Puro içmeyin

Puro ülkemiz de çoğu kişi tarafından kullanılmasa da yurt dışında adeta bir kültürdür. İyi bir puro içtikten sonra (el yapımı vs.) Normal sigara içmezsiniz bile. Bağımlılık yapmaz, bir adet puroyu istersen 1 haftada içebilirsin. Puro iyidir.
 
Puro bir kültür bir hobidir. Türkiye'de puro bulmak zor ve doların-vergilerin yüksekliğinden dolayı olsa da çok pahalı olur. Bayilerde satılanlar gerçek puro değil. İyi purolar %100 tütündür ve el yapı mıdır? Bütün yapraklarla doldurulur. Humidor denilen kutularda belli nem oranlarında saklanmalıdır. Yıllarca bozulmaz, şarap gibi yıllandırılabilir. Dışarıda tutulan puro sigara gibi kurumuş tütün olur. Sigara gibi ciğere çekilerek içilmez. Puro, tadını almak için duman ağızda tutulup üflenir sadece. Filtresiz olduğu için dumanı içinize çekmeyin. Bağımlılık yapmaz. Haftada bir tane içen de var, her gün on tane içen de var. Araştırmalara göre sigaraya göre sanılanın aksine zararı yok denecek kadar azdır. Sigaranın içinde neler olduğunu bilmiyoruz, diğer ürünler gibi içinde neler olduğunu sigaranın paketine yazmıyorlar.

Hocam bazı yerlerde filtresiz büyük Puro'nun 50 sigaraya bedel olduğuyla alakalı bir yazı bulmuştum. Hatta nargileden daha zararlı deniliyordu. Ama dediğiniz şeyde haklılık payı var. Sigmund Freud adlı biri günde 20 tane içermiş hep ve adam 80 yaşlarında vefat etti. Bence çok zararlı bir şey olsa o kadar yaşamazdı herhalde.

Son 3 yüzyılın en keyifli icadıdır. İnsanı mutlu hissettirir. Ancak en fazla ayda bir defa içilmesi tavsiye edilir.

Puro ülkemiz de çoğu kişi tarafından kullanılmasa da yurt dışında adeta bir kültürdür. İyi bir puro içtikten sonra (el yapımı vs.) Normal sigara içmezsiniz bile. Bağımlılık yapmaz, bir adet puroyuz istersen 1 haftada içebilirsin. Puro iyidir.

Hocam Türkiye'de satılan 30-40 liralık purolarda var. İnternet üzerinde 300-400'e satılanda var. Türkiye'deki ucuz puroların haftada 1 kere içildiğinde sağlığa daha çok zararı olur mu pahalılara göre?
 
30 liraya aldığın puroya bence puro deme. 😁
F/p puro arıyorsan t.......o vanilya deneyebilirsin. Bandrollü olarak satılıyor. Yerli purolara hiç bulaşma.
 
Puro ciğere çekilmez sigara gibi ucunda filtre bulunmaması ve çok daha fazla tütün içeriyor olmasından mütevellit. Ben şahsen çok severim yılda 5 10 tane götürürüm mutlaka ama sonuçta sağlığa zararlı. Tavsiye etmem.
 
Tütün ürünlerinin hepsi zararlı kabul ediliyor. 50 sigaraya bedel olması içindeki tütün miktarından ve çıkardığı duman miktarından dolayı olabilir. Haftada bir kez içmenin zararı olmaz. Hortum gibi dumanı direk ciğerine çektiğin için nargilenin daha zararlı olduğu kesin. Ucuz purolar sigara gibi kağıda sarılı. Puro rengine boyanmış kağıt. Tütün olarak da sigaradaki gibi artan kırpıntı tütünler kullanılıyor. Tanesi 2 dolara da puro var 20 dolara da. Küba puroları genelde pahalı. ABD'deki Kübalı göçmenlerin Küba yakınındaki ülkelerde ürettiği purolar da Küba dışı purolar. Bunlar da kaliteli ve el yapımı. Küba markalarının sahteleri çok fazla piyasada.

Sigaranın bağımlılığı pratik olması ve beş dakikada içilmesinden kaynaklanıyor. Her fırsatta içebildiğin için sürekli içiyorsun. Artık hayat çok hızlı, her şey pratik ama uyduruk oldu. Pipo puro pek kalmadı.
 
Hocam Türkiye'de satılan 30-40 liralık purolarda var. İnternet üzerinde 300-400'e satılanda var. Türkiye'deki ucuz puroların haftada 1 kere içildiğinde sağlığa daha çok zararı olur mu pahalılara göre?
Sigara kadar olacağını düşünmesem de yine de zararlı olacağını düşünüyorum. En azından ayda bir kere içip kaliteli puro içmek en iyisi.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yakınlarımdan da içen bayağı var, saygı duyarım ama her içen birini gördüğümde içim acıyor. Lütfen bırakabilme imkanınız varsa bırakın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı