Putin'i Kızdıran Toplantı! Erdoğan Ukrayna'yı Savundu!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hakaret etmeden cümle kuramıyorsun daha. Miletin kültürüne alanen hakaret eden sen ve senin gibilere forumda yer almaları utanç verici. Bakalım bana dediğin Arap kelimesinin cezası olacak mı?
Ona bir şey denmiyor. Bana da birisi ''Arap'' demişti ama o değil, ben ceza aldım. En iyisi forumdaki yaşı küçük arkadaşlarla münasebete girmemek. Sizi savunduğum için demiyorum ama gerçekten de forumda bazı yerlerde hata yapıldığı kanaatindeyim.
 
Ona bir şey denmiyor. Bana da birisi ''Arap'' demişti ama o değil ben ceza aldım. En iyisi forumdaki yaşı küçük arkadaşlarla münasebete girmemek. Sizi savunduğum için demiyorum ama gerçekten de forumda bazı yerlerde hata yapıldığı kanaatindeyim.
Hocam haklısınız ama ben hakaret dahi etmeden bana çomar,yobaz ve Arap diyenlere susarsam ekmeklerini yağ sürerim.
 
Ciddi anlamda senin beyninde sıkıntı var. Keza tarih bilgin sıfır desem yeridir. Aynı şekilde diplomasi bilginde. Kimsenin bizi oyaladığı yok. Bizim NATO’ya gireli 69 yıl oldu. 1952 yılında biz NATO’ya katıldık.
Tabii canım benim beynimde sıkıntı var, haklısın kardeşim.
Tarih bilgim fazlasıyla var ve senin okuma konusunda sıkıntının olduğu aşikar. Öncelikle yazılan kelimeleri tam okuyup anlamayı öğrenmelisin;

'Kurtuluş savaşına iyice bak bakalım hangi ülkeler içimizden geçmek istedi'

Buradan nasıl olur da içimizden geçtiler gibi bir anlam çıkarabiliyorsun? Kurtuluş savaşında hangi
ülkelerin bize saldırdığına değiniyorum, geçtiler gibi bir söylemde bulunmadım. Ama koyunlara ne diyebiliriz ki? Sonuçta en iyisini siz bilirsiniz.

NATO'ya sözde katıldık ama 69 yıldır adam akıllı bizim fikirlerimizi almayıp üstüne üstlük utanmasalar siz bizden değilsiniz diyorlar. Yani kağıt üstünde NATO ülkesi diye geçmemiz gerçekten NATO ülkesi olduğumuz anlamına gelmez. Sizin gibi geleceğe yönelik düşünmeyen insanlar yüzünden zaten başımıza her şey geldi geleceği kadar.
Devletlerin dostluğu yoktur, çıkarları vardır.
Yani? Ben neyi dillendirdim sanıyorsun? Başta yazdığım cümleleri düzgünce okuyup fikir sahibi olmaya bak. Koyun düşüncesiyle okursan daha çok rezil olursun emin ol.
Rus uçağını vurup düşüreli daha birkaç sene oldu. Suriye’de konvoyumuzu vurup, onlarca askerimizi şehit edeli daha birkaç ay oldu. Sen uyumaya devam et.
Rusya'yı kimse savunmuyor, karşımıza Rusya'yı almamız gerekiyor diyoruz. Hala koyun düşüncen ile devam ediyorsun.
Gözlerini aç, Rusya tek mi sanıyorsun? Arkasında Çin gibi dünya devi ve dolaylı yoldan Kuzey Kore gibi soğuk savaş ülkesi var. Artık bu işler öyle Türk tarihi ile olmuyor, çıkarlarını göz önüne alıp geleceğe göre hareket edeceksin ki hayatta kalabilesin. Senin gibi düşünen birçok insan şu anda Venezuela olma yolunda bilgin olsun.
Putin ve Erdoğan yan yana dondurma yalıyor diye dost olunmuyor.
Zaten Putin dostumuz değil, üstte de belirttim. Ruslar tarih boyunca bizi yok etme peşinde olabilir ancak şu anda dünyanın kuralları değişiyor, Çin süper güç olduğu zaman Rusya öyle ele geçireyim kafasında olamaz. Eğer aklımızı kullanıp Çin ittifakına girersek başımıza bu saçma sapan söylemlerin de gelmez, direkt muhatabımız Çin olur.
 
Bu veletler Sarıkamış'ı bilmezler. Ondan Rusçu olmuşlar.
Neymiş güçlü olanın yanında olacakmışız.
Kürşat'ın torunları Igor'un torununa dönmüş. Yazık.
Hocam siz de fazla haklısınız. Günümüz nesli gerçekten de olaylara bakmaya, tarihi gerçekliklere, geçmişteki yaptığımız hatalardan ders çıkarmayı bilmiyor. Z kuşağına güvenelim diyoruz da gerçekten de kötü durumdalar.
 
Uygur Türklerini katleden Çin ile birlik olalım mı dedin sen? Yoksa halüsinasyon mu gördüm?
Yeni Dünya düzeninde öyle bir şey mümkün değil. Her ülke kendi çıkarlarını gözetmek zorunda.
Çıkar gözetmek, Rusya'nın maşası olmak mı?
 
Konuyu berbat etmişsiniz siyaset konuşuyorsunuz, partizanlık yapıyorsunuz, eleştirmiyor hakaret ediyorsunuz.
Sorsak size çok akıllısınız, aydınsınız oturduğunuz yerden ülkeyi kurtaracaksınız. Bir haltıda becerecek potansiyeliniz ve dahi fikriniz, aklınız yok.

Konuya gelirsek madem politikacılar tartıştı ortak bir kanıya vardılar. Bu durumda yapacak bir şey yok. Konuşmamız birbirimizi üzmemiz, kaos çıkarmamız pek bir şeyi değiştirmez.
Rusya iyice agrasifleşmeden durdurulamaz bir güç haline gelmeden bir yerde durdurulmalı en azından çalışılmalı ya da ertelenmeli. Bugün Ukrayna'yı savunsakta yarın Rusya ile gene masaya otururuz. Çıkarlar bizim için önemlidir. Putinde Erdoğanda bunu çok iyi biliyor. O yüzden bu iki zeki politikacı filmlerini oynatsınlar. Sizde izleyin, zevkini çıkarmayı ihmal etmeyin. Çünkü eşine az rastlanacak bir olay. Bu coğrafya adeta bir satranç tahtası.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı