Python için hangi program kullanılmalıdır?

ıvx

Decipat
Katılım
16 Ağustos 2022
Mesajlar
1.340
Çözümler
7
İnternette genellikle PyCharm veya Visual Studio Code öneriliyor. Sizce hangisini kullanmalıyım ve sistemim yeterli olacak midir?

Sistemim:
  • i5 11400H.
  • GTX 1650 (laptop)
  • 8x1GB RAM
 
Eğer pythonda kendimi geliştireceğim der iseniz PyCharm seçin. Tasarım ve python özellikleri daha iyi. Ama kodlamada kendinizi geliştirecekseniz. (Başka diller gibi) VS Code seçin. Ben şuan PyCharm kullanıyorum. Otomatik olarak paket indirme, gelişmiş debug ve uyarı gibi çeşitli özellikleri var.

Not: Bu arada sisteminiz aşırı iyi. Ofislerde ekran kartı olmayan bilgisayar verenler var. GPUları çöp olan. Windows 7 olmasına rağmen idare edebiliyorlarsa siz çok rahat edersiniz. Tüm diller dahil.
 
Eğer Python'da kendimi geliştireceğim der iseniz PyCharm seçin. Tasarım ve Python özellikleri daha iyi. Ama kodlamada kendinizi geliştirecekseniz. (başka diller gibi) VS Code seçin. Ben şu an PyCharm kullanıyorum. Otomatik olarak paket indirme, gelişmiş Debug ve uyarı gibi çeşitli özellikleri var.

Not: Bu arada sisteminiz aşırı iyi. Ofislerde ekran kartı olmayan bilgisayar verenler var. GPU'ları çöp olan. Windows 7 olmasına rağmen idare edebiliyorlarsa siz çok rahat edersiniz. Tüm diller dahil.

Teşekkürler hocam sanırım VS Code kullanacağım diğer dillerde benim için önemli çünkü.
 
Yeni basladiysan PyCharm'a pek luzum yok. Ekstra ozelliklerinin %90'ini kullanmayacaksin.
Uzmanlastikca zaten VSCode'un beceriksizligi rahatsiz etmeye baslayacak.
 
VS Code. Çünkü eklenti desteği çok iyi. Hafif. Özelleştirilebilir. Başlangıç için IDE'ye falan gerek yok. Zaten VS Code kullanırsan mecbur kalmadıkça IDE kullanmazsın çünkü istediğin kadar özgür olamıyorsun VS Code dışında. Hız farkı da var. VS Code hafif olduğu için hızlı çalışır. Hızlı açılır. Şunu da unutmayın VS Code bir text editordür. YouTube'a "for Python VS code extensions" yazarsanız daha iyi olur sizin için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı