Python nasıldır?

Python dili en çok nerelerde kullanılıyor?
Python dililiyle oyun yapılabilir mi?
Python dili kullanan 3Dya da 2D oyun motorları var mıdır?
Genellikle kodlama veya programlamaya başlangıç olarak tercih edilir veya önerilir. Günümüzde Google gibi büyük şirketler bu dili kullanan yazılımcılara ayrı bir ilgi gösteriyor. Mobil uygulama geliştirmek, Ya da genel olarak oyun geliştirmek için kullanılabilir. Web geliştirme ve Web taraması yapma, kriptoloji alanında da kullanılabilir.
 
Python kullananarak 2D ve 3D oyunlar yapabileceğiniz bir motor var.
Godot Engine.
GDScript adı verilen bir dil ile yazım yapıyorsunuz. Ancak Python'un neredeyse aynısı.
Bakmanızı tavsiye ederim.
 
Hiçbir işine yaramaz.
Bence yanlış bir tutum. Yazılıma giriş yapmak üzere arayışta olan birine direkt oyun yapımına geçsin diye C++ önermektense bir yazılım dilinin temelini öğrenmesi adına Python'dan başlaması daha iyi olur diye düşünüyorum.
 
Python dili en çok nerelerde kullanılıyor?
Veri biliminde, istatistik uygulamalarında ve yapay zeka alanında yoğun olarak kullanılır. Ayrıca GNU/Linux sistemlerle de bütünleşmiştir. Pek çok GNU/Linux dağıtımında dahili betik dili ihtiyacını gidermek amacıyla Python tercih ediliyor.

Python dililiyle oyun yapılabilir mi?
Evet. Ancak yapısı itibariyle büyük projelerde tercih edilmiyor. Basit oyunlar yapabilirsiniz.

Python dili kullanan 3Dya da 2D oyun motorları var mıdır?
2D oyun motorları var diye biliyorum. 3D var mı emin değilim ancak yazılmaması için bir sebep yok. Ancak varsa da dediğim gibi Python gibi betik dilleri büyük oyunlar geliştirmek için uygun olmadığından tercih edilmiyor. Yani Python ile yazdığınız bir oyunu Steam gibi platformlarda satışa sunmak pek mantıklı değil.
 
Python sadece bir genel maksatlı dil.
Bir genel maksatlı dil ile de sadece her şey yapılabilir. Genel maksatlı olmayan diller de var ve onlarla belli alanlarda işler yapılabilir. Mesela PHP web için kullanılır.
Metin2 sanırım Python ile yazılmıştı.
Pychess tek oynadığım oyun ve o da Python ile yazıldı ve 3 boyutlu.
PyChess - download
Python fazla kapsamlı bir dil olduğundan, yeni başlayan birini bence zorlar. Bu nedenle de çoğu kişi bir yerden sonra vaz geçip, başka dillere geçiyor.
Python'da en az 15.000 Modül var. Her modül bir (dizi) işlem için kullanılır. Bunların hepsini öğrenmeye kalksanız, ömrünüz yetmez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı