Q8400 işlemciye nasıl overclock yapabilirim?

Makaleler
2
İşlemciye ne kadar voltaj verirsem vereyim 2.74 GHz üstüne çıkmıyor. Çıkartmaya çalıştığımda sistem hiç açılmıyor. RAM frekansı gibi şeyleri yaptım. PSU da 500W ve 80+ sertifikalı. Bilmediğim bir ayar mı var? Yoksa sorun neden kaynaklanıyor? Sistemde stok soğutucu var ama yine de en azından sistem açılmalı diye düşünüyorum.

Not: 2.74 GHz ile ciddi ölçüde voltaj düşürmeme (2.28'den 2.22'ye.) rağmen sistem sorunsuz çalışıyor ama ben stok voltajda ya da biraz üstünde 3.0 GHz gibi değerler görmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben voltaj vermeden, 3.00 GHz' e çıkardım. Biz insanoğlu herşeyin daha fazlasını isteriz ya, biraz daha yüklenince mavi ekran vermeye başladı. Şuan stabil olarak 3.00 GHz' de sıkıntısız şekilde kullanıyorum. İsterseniz BIOS resimlerini atabilirim.
  • ASUS P5Q SE2
  • Core 2 Quad Q9400 2.67 GHz (OC ile 3.00 GHz)

Son düzenleme:
Ayarlar bende de böyle sadece RAM DDR3 olduğu için o kısım biraz farklı ama FSB değeri 343 üzerine çıkınca sistem açılmıyor. Mavi ekran falan değil fanlar 5 saniye kadar döndükten sonra sistem kapanıyor. Görüntü gelmiyor.

Voltajı 1.22 kadar kıssam da 2.74 GHZ oluyor ama 1.32 voltaj bile versem FSB arttırınca açılmıyor.
Güncel.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…