Q8400 yüksek sıcaklık problemi

Intel Core2 Quad Q8400 bir işlemci aldım derece PC açınca 50-55 arası oyuna girince (oyun fark etmiyor) 100 dereceye çıkıyor. Bu sorunun çözümü var mıdır?

Bundan önce de Intel Core2 Duo E8400 kullanıyordum bu işlemciyi geri taktım açılışta 30 derece oyundayken 50-60 derece.

Oynadığım oyunlar= CS:GO, Zula, Minecraft, TruckersMP, MTA, Stranded Deep, horror Squad, projeckt winter, worms, spintires.

RAM= 3GB.
Ekran kartı= ASUS RX 550 2 GB 128 Bit.

İşlemci soğutucun temiz olduğuna emin ol daha sonra kaliteli bir termal macun sür ve soğutucu bloğunun oturduğuna emin ol biraz sallarsan oturmamış ayak kendini belli eder
 
Termal macunu iyi sürüp fanın yerine tam oturduğundan emin olun. Belki termal macun kurumuş olabilir. Sonuçta işlemciniz çok ısınan bir işlemci. Tavsiyem kasanızda egzoz fan yoksa egzoz fan alıp yeni bir soğutucuya geçmeniz. En kolay ve geçici çözüm ise dediğim gibi termal macun yenilemesi.

Termal macun yeni sürüldü ve egzoz fan da var.
İşlemci soğutucun temiz olduğuna emin ol daha sonra kaliteli bir termal macun sür ve soğutucu bloğunun oturduğuna emin ol biraz sallarsan oturmamış ayak kendini belli eder.

Tam oturulmuş ve temiz


Bu ise termal macunum.
Güzel sürdünüze emin misiniz? Eminseniz tek tercih fan alman veya kasanı değiştirip fan yapman ama CPU fan daha mantıklı.

Elimde işlemcinin havasını kasanın deliklerinin oraya kadar götüren bir boru var işlemci havası kasaya değil borudan direk dışarı atıyor kullansam derece düşer mi?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı