Q9400 sistemin sıcaklık değerleri nasıl olmalıdır?

Praitha

Decapat
Katılım
16 Mayıs 2021
Mesajlar
179
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşlemcim Intel Quad Core Q9400. bu sıcaklık değerleri normal mi, arkadaşlar? Opera açık sadece. Bir de oyuna girince mesela şu core#0 yazan şey mesela 75 derece oluyor. Diğerleri 65-67 falan. Normal midir? Termal macun sürmeme gerek var mı?

image_2022-01-25_114711.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Boşta 60'ı, Yükte 85'i geçmediği sürece normal diye tabir ediliyor. Macun değişimini de eğer çok oyun oynuyor ve sistemini zorluyorsan 6 ayda bir yapman yeterli. Her ay da detaylı filtre ve ekipman temizliği de yapmalısın. Macun değişimi de kullanacağın macunun kalitesine göre farklı sonuçlar verecektir. Tabi kasanı veya laptopunu havayla ne kadar iyi besleyebildiğin de önemli.
 
75'i fazla geçirmemeye bak. Normal değerler bir işlemci için.

Termal macun değiştirip kaliteli bir şey sürersen daha da inecektir dereceler. Ama şu durumda aşırı gerek yok gibi.
 
Eski sistemim de olan işlemci bu sıcaklık iyi endişeye gerek yok ama sıcaklık azalsın istiyorsan yeni bir kule tipi bir soğutucu kullanabilirsin bunun yanında Core 0 diğerlerinden fazla ısınması normal işlem ilk onun üstünden geçtiği için.
 
Bende Quad Q8300 var. Oyunlarda 85 dereceye kadar çıkıyor. 2009'da aldım ve halen çalışıyor bir sorun olmaz. Yeni bilgisayarım olduğu için termal macun sürmedim ona. Sadece arada tozlarını temizliyorum yetiyor.
 
Herkese teşekkür ediyorum tamamdır o zaman. 5 ay falan geçti termal macun süreli ama bir kontrol ederim yine de baktım da oyunda 80 dereceleri geçiyormuş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı