QHD monitör tavsiyesi

Bütçe
20000
Bu 240'lığı fakat yine de çok uygun.

240Hz olması önemsiz. Zaten tepki süresi aşırı düşük. Konsolda 360 FPS alamayacağınıza göre bu monitörü almak çok mantıklı.

Yüksek renk gamutu.
Fabrika çıkışı kalibrasyon.
Sonsuz kontrast.
LCD panellerin tümünden daha hızlı.
VRR kontrol ayarı.

2 tane büyük eksisi var. Konsol uyumluluğu iyi değil. Ayrıca OLED'lerde yaygın olan VRR titremesi de mevcut.

240Hz olması önemsiz. Zaten tepki süresi aşırı düşük. Konsolda 360 FPS alamayacağınıza göre bu monitörü almak çok mantıklı.

Yüksek renk gamutu.
Fabrika çıkışı kalibrasyon.
Sonsuz kontrast.
LCD panellerin tümünden daha hızlı.
VRR kontrol ayarı.

2 tane büyük eksisi var. Konsol uyumluluğu iyi değil. Ayrıca OLED'lerde yaygın olan VRR titremesi de mevcut.
240 Hz olması benim için de sorun değil fakat sorun şu ki öğrenci tanıdığım yok. :D O sebeple almışken 360 Hz alayım dedim ve fiyatları da aynı neredeyse.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video çok aklımı bulandırdı. Gerçekten görüntü farkını göremedim, siyahlar hariç. Tabii adamın IPS monitörü de kaliteli. Ben AOC 24G4X'den geçeceğim buna. Bu arada G6 için PS5 uyumluluğu tam yazılmış rtings.com da.

Arkadaşın attığı monitörler de iyi ama UW diye bakmadım, PS5'i sonra kenarlardan kısılmış oynamak istemiyorum.

240 Hz olması benim için de sorun değil fakat sorun şu ki öğrenci tanıdığım yok. :D O sebeple almışken 360 Hz alayım dedim ve fiyatları da aynı neredeyse.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video çok aklımı bulandırdı. Gerçekten görüntü farkını göremedim, siyahlar hariç. Tabii adamın IPS monitörü de kaliteli. Ben AOC 24G4X'den geçeceğim buna. Bu arada G6 için PS5 uyumluluğu tam yazılmış rtings.com da.

Arkadaşın attığı monitörler de iyi ama UW diye bakmadım, PS5'i sonra kenarlardan kısılmış oynamak istemiyorum.

Emin misiniz? 360hz incelemesinde öyle gözükmüyor.
IMG_2735.jpeg

Ben ortalama puana bakmışım sadece. Neyse bu monitörden vazgeçtim sanırım bayağı sorunları var. Sizin VA monitör öneriniz var mı? IPS renklerinden hiç memnun değilim çünkü.

VA önerim var elbette. 4K sorun değilse konsollarla tam uyumlu Neo G7 öneririm. IPS monitörlerden 19 kat daha yüksek kontrast oranı var. Hızlı ve renk gamutu da yüksek.

OLED harici karşısında durabilecek bu bütçede rakibi yok.

Bu arada MiniLED ve OLED haricinde gerçek HDR deneyimi yaşayamazsınız. Haliyle HDR açınca görüntü kötü olur. Bu monitör MiniLED arka aydınlatma kullandığı için gerçek HDR deneyimi sunuyor.

VA önerim var elbette. 4K sorun değilse konsollarla tam uyumlu Neo G7 öneririm. IPS monitörlerden 19 kat daha yüksek kontrast oranı var. Hızlı ve renk gamutu da yüksek.

OLED harici karşısında durabilecek bu bütçede rakibi yok.

Bu arada MiniLED ve OLED haricinde gerçek HDR deneyimi yaşayamazsınız. Haliyle HDR açınca görüntü kötü olur. Bu monitör MiniLED arka aydınlatma kullandığı için gerçek HDR deneyimi sunuyor.
4K almak isterim fakat ekran kartıma uygun değil maalesef hocam. 2K öneriniz var mıdır?

4K almak isterim fakat ekran kartıma uygun değil maalesef hocam. 2K öneriniz var mıdır?

4070 Super için biraz fazla kaçıyor ama DLSS performans yaptığınız zaman sorun çözülecektir bence. Aynı paraya 3000:1-4000:1 kontrast sunan VA monitör almak bana mantıklı gelmiyor. 1900:1 civarı kontrast sunuyor bu monitör. Ayrıca 4K ileriye dönük olur. Ya OLED'ya bu bence.

Yine de 2K olarak bunu öneririm. Tepki süresi çok iyi olduğu için çoğu IPS'ten net gösteriyor. Renk gamutu da iyi. Kontrast olarak IPS panellerden 3 kat daha fazla. Tizen işletim sistemi ve 10 bit 240Hz verebilmesi gibi özellikleri de var. Ayrıca fiyatı ucuz.

32 inç versiyonunun incelemesi Rtings'te mevcut. 32 inç ile 27 inç arasındaki fark birazcık daha iyi kontrast ve parlaklığa sahip olması.

4070 Super için biraz fazla kaçıyor ama DLSS performans yaptığınız zaman sorun çözülecektir bence. Aynı paraya 3000:1-4000:1 kontrast sunan VA monitör almak bana mantıklı gelmiyor. 1900:1 civarı kontrast sunuyor bu monitör. Ayrıca 4K ileriye dönük olur. Ya OLED'ya bu bence.

Yine de 2K olarak bunu öneririm. Tepki süresi çok iyi olduğu için çoğu IPS'ten net gösteriyor. Renk gamutu da iyi. Kontrast olarak IPS panellerden 3 kat daha fazla. Tizen işletim sistemi ve 10 bit 240Hz verebilmesi gibi özellikleri de var. Ayrıca fiyatı ucuz.

32 inç versiyonunun incelemesi Rtings'te mevcut. 32 inç ile 27 inç arasındaki fark birazcık daha iyi kontrast ve parlaklığa sahip olması.
Anladığım kadarıyla hiçbir monitör PS5 ile tam uyumlu çalışmıyor veya ya PC yada konsolda iyi sonuçlar veriyor. 4K monitör kartıma fazla gelecek diye düşünüyorum hocam, şu anlık DLSS P ve FG ile ortalamanın üzerinde sonuçlar alsam bile yarın öbür gün VRAM yetersiz kalacaktır. 2K da hiç değilse RT, PT açarak oynabileceğim.

1080P çok giriş kalıyor bana, aslında alalı daha 1 sene oldu, olmadı. Fakat aldığıma pişman oldum biraz.

Çok soru sordum ama AOC 24G4X ile karşılaştırsak attığınız 2K monitörle devasa farklar var diyebilir miyiz? (benim baktığıma göre arada bir kaç galaksi var gerçi ama)

Anladığım kadarıyla hiçbir monitör PS5 ile tam uyumlu çalışmıyor veya ya PC ya da konsolda iyi sonuçlar veriyor. 4K monitör kartıma fazla gelecek diye düşünüyorum hocam, şu anlık DLSS p ve fg ile ortalamanın üzerinde sonuçlar alsam bile yarın öbür gün VRAM yetersiz kalacaktır. 2K da hiç değilse RT, pt açarak oynabileceğim.

1080p çok giriş kalıyor bana, aslında alalı daha 1 sene oldu, olmadı. Fakat aldığıma pişman oldum biraz.

Çok soru sordum ama AOC 24G4X ile karşılaştırsak attığınız 2K monitörle devasa farklar var diyebilir miyiz?

Siyahlar, kontrast ve çözünürlük harici devasa farklar olmaz. Yani aradaki kontrast farkı dizi, film ve karanlık temalı oyunlarda bariz fark gösterir ama, kontrastın yoğun olmadığı oyunlarda devasa fark oluşturmaz bence. Upgrade yaptığınızı hissedersiniz ama beklentinize göre değişir. Ben olsam o monitörden buna geçerken tatmin olurum. Devasa fark olup olmadığı biraz kişiye göre değişir. En garanti cevap MiniLED veya OLED. Sadece oyun oynuyorsanız bence WoW dedirtmez. Kontrastın ekmeğini en çok dizi, film, YouTube vs izlerken yersin. Bir de karanlığın yoğun olduğu oyunlarda. AC Shadows, Resident Evil serisi, Dying Light serisi vs.

Kendim OLED kullanıyorum ve IPS ile arasında devasa fark olduğunu söyleyebilirim. Videoda fazla belli olmuyor olabilir ama, kullanırken devasa fark oluşturuyor.

Bariz fark ettiğim farkları söylemek gerekirse.

1-IPS parıltısı vs hiç yok. Çünkü arka aydınlatma yok.
2- siyahlar tam siyah. Mürekkep gibi.
3- renkler çok daha doğru gözüküyor. Çünkü fabrikasyondan kalibre edilmiş.
4- renkler çok daha canlı ve gerçekçi gözüküyor. Çünkü kontrast aşırı yüksek.
5- hız olarak bariz fark var. Ghosting ve bulanıklık neredeyse sıfır gibi bir şey. Gerçekten ortalama da 1ms ve altı sunabiliyor. Haliyle oyunlarda hareket halinde bulanıklık yok.

Siyahlar, kontrast ve çözünürlük harici devasa farklar olmaz. Yani aradaki kontrast farkı dizi, film ve karanlık temalı oyunlarda bariz fark gösterir ama, kontrastın yoğun olmadığı oyunlarda devasa fark oluşturmaz bence. Upgrade yaptığınızı hissedersiniz ama beklentinize göre değişir. Ben olsam o monitörden buna geçerken tatmin olurum. Devasa fark olup olmadığı biraz kişiye göre değişir. En garanti cevap MiniLED veya OLED. Sadece oyun oynuyorsanız bence WoW dedirtmez. Kontrastın ekmeğini en çok dizi, film, YouTube vs izlerken yersin. Bir de karanlığın yoğun olduğu oyunlarda. AC Shadows, Resident Evil serisi, Dying Light serisi vs.
Siyah benim için önemli bu arada, PC'yi hep karanlık modda kullandığım için IPS panelde renkler çok cacık duruyor. Bir önceki kullandığım monitör giriş seviye bir MSI VA monitörüydü ve ondan buna geçerken devasa fark olacağını düşünerek geçmiştim fakat aradığımı bulamadım hatta ondaki siyahlar ve derinlik çok daha iyiydi. Oynadığım oyunlar bahsettiğiniz AAA oyunlar ve yazılımcıyım. Daha çok oyun, film ve web sitelerinde geçireceğim.

OLED monitörü almak isterim ama sorunları beni uğraştıracak diye korkuyorum açıkçası. Konsola uyumluluk, alt+tab problemleri, VRR titremesi falan derken canımı sıkıyor. OLED pazarı çok daha yaygınlaşınca geçmeyi düşünüyorum. Bu attığınız G65B monitörden ya 27 yada ucuza denk getirirsem veya "bütçeyi yükselt bunu al direkt" derseniz 32 inc alacağım. Hoşuma gitti monitör, tam aradığım gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı