QHD monitör tavsiyesi

Bütçe
20000
Sağ olun hocam. Çok soru sordum ama son soru. OLED ne kadar denemek istesem de OLED yanığı korkutuyor. O yüzden alternatif olarak mini LED düşünüyordum. Amazon şu an Neo g7'yi 23K'ya satıyor. O da 4K olduğu için ilgimi çekti. O fiyata nasıl sence? Bir sıkıntı olursa iadesi de kolay çünkü.

Aynı paraya OLED varken bana mantıklı gelmiyor. Yine de MiniLED sayesinde gerçek HDR deneyimi verebilen bir model. 1196 zone var Neo G7 de. Yani oldukça yüksek. Alınabilecek en güzel MiniLED monitörlerden birisi. Tek eksisi OLED'le aynı paraya satılması. 4K olduğundan ötürü kesin alınmaz diyemiyorum. Parlaklığı da OLED'lerden yüksek. Yanma sorunu da yok. Yani neden olmasın. Alabilirsiniz. Kesin OLED almayacağınız senaryoda alınabilecek en F/P ürünlerden birisi.

@bluerr Olmadı hocam. 23K'yı paşa paşa vereceğiz gibi duruyor. :D

@bluerr Hocam kusura bakmayın sizi çok darladım ama kullandığınız Alienware monitörü 30K'ya bulunabiliyor aslında panel vs. aynı diyorsunuz fakat HDR400 varmış sizde, aradaki farka değer mi? Ayrıca fan bulunduğunu da belirttiniz. Bu doğrultuda Alienware al derseniz onu da alabilirim veya o bütçelerde OLED monitör tavsiyeniz varsa, G6 kadar uğraştırmayacak bir model falan.

Son düzenleme:
@bluerr olmadı hocam. 23K'yı paşa paşa vereceğiz gibi duruyor. :D

@bluerr hocam kusura bakmayın sizi çok darladım ama kullandığınız Alienware monitörü 30K'ya bulunabiliyor aslında panel vs. aynı diyorsunuz fakat HDR400 varmış sizde, aradaki farka değer mi? Ayrıca fan bulunduğunu da belirttiniz. Bu doğrultuda Alienware al derseniz onu da alabilirim veya o bütçelerde OLED monitör tavsiyeniz varsa, G6 kadar uğraştırmayacak bir model falan.

XG27ACDNg alabiliyorsan al yoksa AW2725DF al. G6 için uğraşmak istemediğiniz senaryada en mantıklı çözüm bu. 320CD parlaklık sunuyor ASUS. IPS seviyesinde hemen hemen.

XG27ACDNg alabiliyorsan al yoksa AW2725DF al. G6 için uğraşmak istemediğiniz senaryada en mantıklı çözüm bu. 320CD parlaklık sunuyor ASUS. IPS seviyesinde hemen hemen.
Teşekkürler hocam. Alabilirsem ROG Strix'i alacağım, yoksa Alienware'a çıkabiliyorum bütçede.

@bluerr Hocam aksilik ya M2 disk bozuldu. Şimdi bir de disk arıyorum. :D Alienware monitörü zorluyorum hala.

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam. Alabilirsem ROG STRIX'i alacağım, yoksa Alienware'a çıkabiliyorum bütçede.

@bluerr Hocam aksilik ya M.2 disk bozuldu. Şimdi bir de disk arıyorum. :D Alienware monitörü zorluyorum hala.

M.2 SSD bilgim yok denecek kadar az. Yalnız OLED monitörlere bakınırken gördüm. G6'yı Amazon'un kendisi satıyormuş. Yerinizde olsam G6 alır sorunlu gelirse temizi gelene kadar değiştirirdim. Arada 7 bin TL'ye değecek monitör kalitesi bakımından fark cidden yok. Aradaki farklar garanti, kalite kontrol ve glossy ekran olması. Amazon varken kalite kontrol konusunda sıkıntı olmaz. Garanti kısmı sınırlı o yanı kötü. 2 yıl yanma garantisi sunuyor Samsung. Ayrıca kötüye kullanım, ticari kullanım ve yanlış kullanımda garantiye girmediğini söylüyor. Mat ve parlak kaplama farkları da var elbet ama mat olması dezavantaj değil. İkisinin de birbirine karşı artı olduğu yönler var. Mat olması cansız renkler göstereceği anlamına gelmez. Parlak kaplamalı OLED kadar canlı olmaz sadece. Kalibrasyon bakımından Dell daha iyi gözüksede 10 tane Dell alsan hepsinde farklı sonuç çıkar. Birebir aynısını tutmaz yani. G6'nın parlaklığı çok daha yüksek ve VRR kontrol ayarı var. Ben alırken Samsung 27-28k idi ve Amazon satmıyordu.

Şu an alacak olsam aradaki farkı vermezdim. İkisi de 3.nesil Samsung qd OLED panel kullanıyor. Sırf Dell'in elinden çıkıyor diye tercih etmezdim. Hem ucuz hem daha parlak. Dell'i Gaming Gen'den forumdaki bir arkadaş aldı. Monitörün altı çizik gelmişti yanlış hatırlamıyorsam daha geçen gün oldu. Kullanıcı hatası demişler. Bende oradan almıştım benimki sorunsuz geldi çok şükür. Yani sorun yaşarsan Gaming gen topu sana atıyor. Amazon TR'den alırsan böyle bir durum olmaz.

M.2 SSD bilgim yok denecek kadar az. Yalnız OLED monitörlere bakınırken gördüm. G6'yı Amazon'un kendisi satıyormuş. Yerinizde olsam G6 alır sorunlu gelirse temizi gelene kadar değiştirirdim. Arada 7 bin TL'ye değecek monitör kalitesi bakımından fark cidden yok. Aradaki farklar garanti, kalite kontrol ve glossy ekran olması. Amazon varken kalite kontrol konusunda sıkıntı olmaz. Garanti kısmı sınırlı o yanı kötü. 2 yıl yanma garantisi sunuyor Samsung. Ayrıca kötüye kullanım, ticari kullanım ve yanlış kullanımda garantiye girmediğini söylüyor. Mat ve parlak kaplama farkları da var elbet ama mat olması dezavantaj değil. İkisinin de birbirine karşı artı olduğu yönler var. Mat olması cansız renkler göstereceği anlamına gelmez. Parlak kaplamalı OLED kadar canlı olmaz sadece. Kalibrasyon bakımından Dell daha iyi gözüksede 10 tane Dell alsan hepsinde farklı sonuç çıkar. Birebir aynısını tutmaz yani. G6'nın parlaklığı çok daha yüksek ve VRR kontrol ayarı var. Ben alırken Samsung 27-28k idi ve Amazon satmıyordu.

Şu an alacak olsam aradaki farkı vermezdim. İkisi de 3.nesil Samsung qd OLED panel kullanıyor. Sırf Dell'in elinden çıkıyor diye tercih etmezdim. Hem ucuz hem daha parlak. Dell'i Gaming Gen'den forumdaki bir arkadaş aldı. Monitörün altı çizik gelmişti yanlış hatırlamıyorsam daha geçen gün oldu. Kullanıcı hatası demişler. Bende oradan almıştım benimki sorunsuz geldi çok şükür. Yani sorun yaşarsan Gaming gen topu sana atıyor. Amazon TR'den alırsan böyle bir durum olmaz.

Samsung'un sitesinden alacaktım ben hocam, fiyat farkı yoksa böyle yapmak daha mantıklı değil mi? 23 küsüre denk geliyordu.

Ayrıca ne yalan söyleyeyim, Samsung'un dış görünüşü daha hitap etti bana. Fakat HDR400 olması, 360 Hz(gerçi amazondaki de 360'mış) ve PS5 uyumluluğunun daha fazla olması gibi etkenlerden dolayı Alienware tercih edecektim.

Samsung'un sitesinden alacaktım ben hocam, fiyat farkı yoksa böyle yapmak daha mantıklı değil mi? 23 küsure denk geliyordu.

Ayrıca ne yalan söyleyeyim, Samsung'un dış görünüşü daha hitap etti bana. Fakat HDR400 olması, 360 Hz(gerçi Amazon'daki de 360'mış) ve PS5 uyumluluğunun daha fazla olması gibi etkenlerden dolayı Alienware tercih edecektim.

HDR kısmında G6 bir tık daha yüksek puan almış. Bunun sebebi parlaklık yüksek ihtimal. HDR'dan çok inceleme verilerini kâle almanızı öneririm. Aynı paneli kullandıkları için arada HDR bakımından pek bir fark olduğunu düşünmüyorum. Konsol uyumluluğu konusunda bir şey diyemem.

HDR kısmında G6 bir tık daha yüksek puan almış. Bunun sebebi parlaklık yüksek ihtimal. HDR'dan çok inceleme verilerini kâle almanızı öneririm. Aynı paneli kullandıkları için arada HDR bakımından pek bir fark olduğunu düşünmüyorum. Konsol uyumluluğu konusunda bir şey diyemem.
Bende tam karşılaştırmalara bakıyordum.

1742561605855.png

Burada dediğine göre zaten ikisi de tam uyumlu değil ve artıları da aynı. Şu an istersem G6 alabiliyorum hemen. Akşamki İncehesap Gaming gecesini de bekleyeyim diyorum hazır o kadar beklemişken. Gaming.gen.tr hakkında söyledikleriniz de doğrudur çünkü zamanında ben kulaklık almıştım adamlara hiçbir şekilde ulaşamadım bir daha.

Bende tam karşılaştırmalara bakıyordum.

Eki Görüntüle 2450608

Burada dediğine göre zaten ikisi de tam uyumlu değil ve artıları da aynı. Şu an istersem G6 alabiliyorum hemen. Akşamki İncehesap Gaming gecesini de bekleyeyim diyorum hazır o kadar beklemişken. Gaming.gen.tr hakkında söyledikleriniz de doğrudur çünkü zamanında ben kulaklık almıştım adamlara hiçbir şekilde ulaşamadım bir daha.

İncehesap'ta aynı. Ne kadar büyük firma olsalarda Gaming gen, İncehesap vs hiçbiri güvenilir değil. Hepsi topu kullanıcıya atan firmalar. Amazon haricine güvenmeyin. Hepsiburada'da bile sorun yaşayanlar olabiliyor ama Amazon cidden yardımcı olan tek firma diyebilirim. Kendilerinden 30 bin TL'ye 4070 Super alıp kullandım ve iade ettim. Cw sebebiyle hem de. Firmaların hiçbiri bunları kabul etmez. 6 bin TL'ye hoparlör alıp kullandım ve iade ettim. Bir kere daha 4070 Super almıştım kullandım ve iade ettim. Çok daha kötü cw vardı bunda. Yani özetle kullansan bile yardımcı oluyorlar. Diğerleri kapalı kutu ürünü bile alırken burun kıvırıyor. Kaldı ki müşteri hizmetleri de Amazon'un efsane. Diğer firmalarınki ise berbat. İncehesap için Gaming gecesinde iade ve kullanılmış ürün satıyor diye bir sürü konu döndü. O yüzden Amazon varken diğerlerine bulaşmayın derim. Tüketici hakem heyetiyle hakkınızı alırsınız da aylar sürer. Gerek yok bu kadar cendereye. Aynı segment ürünler. Arada doğru düzgün bir fark yok. HDR renk gamlarına bakın arada %1'lik fark var. Gözle ayırt etmeniz mümkün değil.

Bu kadar az fark olmasının sebebi aynı paneli kullanmaları. Arka aydınlatma bile yok OLED'lerde. Aradaki farkı sadece glossy ekran olmasına vereceksiniz.

İncehesap'ta aynı. Ne kadar büyük firma olsalarda Gaming gen, İncehesap vs hiçbiri güvenilir değil. Hepsi topu kullanıcıya atan firmalar. Amazon haricine güvenmeyin. Hepsiburada'da bile sorun yaşayanlar olabiliyor ama Amazon cidden yardımcı olan tek firma diyebilirim. Kendilerinden 30 bin TL'ye 4070 Super alıp kullandım ve iade ettim. Cw sebebiyle hem de. Firmaların hiçbiri bunları kabul etmez. 6 bin TL'ye hoparlör alıp kullandım ve iade ettim. Bir kere daha 4070 Super almıştım kullandım ve iade ettim. Çok daha kötü cw vardı bunda. Yani özetle kullansan bile yardımcı oluyorlar. Diğerleri kapalı kutu ürünü bile alırken burun kıvırıyor. Kaldı ki müşteri hizmetleri de Amazon'un efsane. Diğer firmalarınki ise berbat. İncehesap için Gaming gecesinde iade ve kullanılmış ürün satıyor diye bir sürü konu döndü. O yüzden Amazon varken diğerlerine bulaşmayın derim. Tüketici hakem heyetiyle hakkınızı alırsınız da aylar sürer. Gerek yok bu kadar cendereye. Aynı segment ürünler. Arada doğru düzgün bir fark yok. HDR renk gamlarına bakın arada %1'lik fark var. Gözle ayırt etmeniz mümkün değil.
Haklısınız. Aradaki 1-2 bin için uğraşmaya gerek yok. Amazon'dan alıp geçiyorum o zaman kısmet Samsung'muş.

@bluerr

Tekrar merhaba hocam. Hatırlarsanız G60SD almıştım ancak cihazda geldiği günden beri yanık oluşuyordu(PC'de sürekli bir render durumu var ondan sanırım) her akşam yapıyor diye pek fazla üstüne düşmedim. Bugün monitörü açtığımda 3 tane ölü piksel fark ettim. Amazon'u aradığımda iade alacaklarını söylediler. İade edip G65B almayı düşünüyorum, her ne kadar monitöre "hasta" olsam bile sürekli ekranı yakacağım o kesin gibi. Ne dersiniz?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı