QHD monitör tavsiyesi

Bütçe
20000
O zaman sıkıntı yok ama 20k veya 19k ya filan bi va monitör filan seçseydin seni oled monitör almaya zorlardım.
Belli olmaz, tam sipariş verecekken bir aksilik oldu. (evrenden bir mesaj olabilir) G6 OLED'i de alabilirim Samsung'un sitesinde %5 indirimle yine fena değil. Sadece belirtilen eksiler çok fazla.

Sen monitörü kullanıyorsun sanırım. Arkadaşın bahsettiği eksiler hakkında ne diyorsun? PS5 uyumu vs. bilgin var mı?

@bluerr hocam merhabalar konuyu görünce yazayım dedim. Bende şuan g65b modeli var. Sence g61sd modeline geçilir mi? İkisinin de çözünürlüğü ve yenileme hızı aynı ama oled de deneyimlemek istiyorum hazır öğrenci indirimi varken. Sence satıp üzerine 8-9k ekleyip almak mantıklı mı?

@bluerr hocam merhaba konuyu görünce yazayım dedim. Bende şu an G65B modeli var. Sence G61SD modeline geçilir mi? İkisinin de çözünürlüğü ve yenileme hızı aynı ama OLED de deneyimlemek istiyorum hazır öğrenci indirimi varken. Sence satıp üzerine 8-9k ekleyip almak mantıklı mı?

8-9k ekleyerek alacaksanız değer bence.

Elimdeki G65B'yi 8K civarına satıp geçmek istiyorum ama işte düşündürüyor sırf panel değişikliği için değer mi diye.

Aradaki farkları yazayım siz değer mi hesap edin.

Arka aydınlatma yok OLED monitörlerde. Haliyle ışık sızması vs sıfır. Bu sayede gözler yorulmuyor. Siyahlar tam siyah. Hız olarak gözle görülür ve hissedilir fark var. Bulanıklık gözle görülür şekilde azalıyor. Aynı şekilde akıcılıkta hissedilir derecede artıyor. Renklerin canlılığında bariz bir kalite farkı var. Kontrast olarak zaten çok bariz bir fark var. 8-9 bin TL'ye çağ atlarsınız.

Yani panel değişikliği IPS'ten VA panele geçmek veya VA panelden yine VA panele geçmek gibi değil. Görüntü kalitesi farkı giriş seviye Samsung telefondan üst seviye Samsung telefona geçmek gibi. Yani gerçekten fark var. Tek bir alanda fark yok her alanda bariz fark var. Tek dezavantajı düşük parlaklık. Panel farkı demek az kalıyor. Arka aydınlatmadan bile kurtulmak çok büyük bir şey. Manuel araçtan otomatik araca geçmek gibi bence. 8-9 bin TL fark için yeterince büyük farklar olduğunu düşünüyorum. Ha sen monitörden memnunsundur ve 8-9 bin TL vermek cebini çok fazla zorlayacaksa kalabilir. İleride OLED monitörler yaygınlaştıkça ve standart haline geldiği zaman alabilirsin.

Eğer Samsung G65B MiniLED olsaydı bir ihtimal kalsın diyebilirdim. Çünkü MiniLED monitörler gerçek HDR deneyimini verebiliyor. Kontrastı çok yüksek oluyor. Ama oda değil yani. Düz LCD panelin en iyisi olsa bile bir sınırı var. Telefonda değil ki 27 inç büyük ekran bunlar. Telefondaki parıltı gözleri pek rahatsız etmiyor ama monitörlerde öyle değil. Yakından büyük bir ekrana bakınca arka aydınlatma acayip rahatsız ediyor.

@bluerr

Sanırım ben de G6 OLED alacağım, Samsung mağazasında %5 indirimle 23 küsüre denk geliyor. G65B sipariş ederken de bir türlü onaylamadı kartı. Sanırım evrenden bana bir mesaj veriliyor, OLED almam için. :D Çok fazla problem yaşayacağımı düşünüyorum o sebeple hala çekimserim.

@bluerr

Sanırım ben de G6 OLED alacağım, Samsung mağazasında %5 indirimle 23 küsure denk geliyor. G65B sipariş ederken de bir türlü onaylamadı kartı. Sanırım evrenden bana bir mesaj veriliyor, OLED almam için. :D çok fazla problem yaşayacağımı düşünüyorum o sebeple hala çekimserim.

Üniversiteden mezunsanız yine de öğrenci indirimi oluyor. İlla aktif olarak öğrenci olmanıza gerek yok. Yani indirimden yararlanan arkadaşların yorumlarından görmüştüm. Alt Tab geç atması bence çok önemli bir sorun değil. VRR titremesi benim monitörde de var. Ama çok nadir karşılaşıyorum. FPS aşırı dalgalanmıyorsa ve çok düşük değilse görmüyorum. G6 OLED için bir başka şikayet coil whine sorunu ama benim monitörde de çok ufak bir tiz sesi geliyor. Benim monitörün içinde aktif fan var onun sesi mi yoksa cw mi bilmiyorum. Daha çok coil whine sesine benziyor. Bir yerden sonra alıştım artık. Normal kullanımda duyulmayacak derecede. Gece yatarken bir tık sıkıntı olabiliyor ama dediğim gibi alıştım. G6 da fan yok direkt cw sesi o kesin. Hepsinde olmasa da yaygın bir sorunmuş G6 da. Tüm eksilerine rağmen ben hala alınabilir olduğunu düşünüyorum. En kötü 2 hafta kullanır duruma göre iade edersin. Gerçi kullandıktan sonra LCD panele dönmek isteyeceğinizi hiç sanmıyorum. :D

Aradaki farkları yazayım siz değer mi hesap edin.

Arka aydınlatma yok OLED monitörlerde. Haliyle ışık sızması vs sıfır. Bu sayede gözler yorulmuyor. Siyahlar tam siyah. Hız olarak gözle görülür ve hissedilir fark var. Bulanıklık gözle görülür şekilde azalıyor. Aynı şekilde akıcılıkta hissedilir derecede artıyor. Renklerin canlılığında bariz bir kalite farkı var. Kontrast olarak zaten çok bariz bir fark var. 8-9 bin TL'ye çağ atlarsınız.

Yani panel değişikliği IPS'ten VA panele geçmek veya VA panelden yine VA panele geçmek gibi değil. Görüntü kalitesi farkı giriş seviye Samsung telefondan üst seviye Samsung telefona geçmek gibi. Yani gerçekten fark var. Tek bir alanda fark yok her alanda bariz fark var. Tek dezavantajı düşük parlaklık. Panel farkı demek az kalıyor. Arka aydınlatmadan bile kurtulmak çok büyük bir şey. Manuel araçtan otomatik araca geçmek gibi bence. 8-9 bin TL fark için yeterince büyük farklar olduğunu düşünüyorum. Ha sen monitörden memnunsundur ve 8-9 bin TL vermek cebini çok fazla zorlayacaksa kalabilir. İleride OLED monitörler yaygınlaştıkça ve standart haline geldiği zaman alabilirsin.

Eğer Samsung G65B MiniLED olsaydı bir ihtimal kalsın diyebilirdim. Çünkü MiniLED monitörler gerçek HDR deneyimini verebiliyor. Kontrastı çok yüksek oluyor. Ama oda değil yani. Düz LCD panelin en iyisi olsa bile bir sınırı var. Telefonda değil ki 27 inç büyük ekran bunlar. Telefondaki parıltı gözleri pek rahatsız etmiyor ama monitörlerde öyle değil. Yakından büyük bir ekrana bakınca arka aydınlatma acayip rahatsız ediyor.
Sağolun hocam. Çok soru sordum ama son soru. Oled ne kadar denemek istesem de oled yanığı korkutuyor. O yüzden alternatif olarak mini led düşünüyordum. Amazon şu an neo g7'yi 23k' ya satıyor. O da 4k olduğu için ilgimi çekti. O fiyata nasıl sence? Bir sıkıntı olursa iadesi de kolay çünkü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı