R3 1200 AF sistem yük altında farklı farklı mavi ekran hataları veriyor

Yer
İsimsiz Şehir
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım son zamanlarda yük altında değişik mavi ekran hataları veriyor. Hatalardan bazıları: "UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION.", "CRITICAL_PROCESS_DIED.", "kernel data impage error."

GPU'yu söküp taktığımda geçici olarak düzeliyor. GPU söküp takınca OCCT'de Power testinde bile çökmüyor. Ama belli bir süre sonra tekrardan bozuluyor. Testten geçse bile (1 saat vb.) Sonrasında kafasına göre çöküyor. GPU testinde de öyle. Bir kere mavi ekran verdiğinde mavi ekran vermeye devam ediyor. Oyunlarda ve GPU testlerinde böyle.

Belleklere Memtest yaptım, sıkıntı yok. BIOS güncel. Farklı farklı GPU driverları denedim. Tüm disklere bad sector testi yaptım, sorunsuz. PC'ye format attım. Hatta W11'den Windows 10'a düşürdüm. CPU stress testinde hiçbir türlü sıkıntı yok. GPU güç kabloları tam oturuyor. PCI slotu tam oturuyor. RAM'leri söküp taktım. BIOS üzerinden 12v, 5v, 3V değerleri normal gözüküyor. CPU macun bakımı 2 hafta önce yaptım. GPU ise geçen sene yaptım. Isınma sorunu yok. GPU'dan şüpheleniyorum ama GPU söküp takınca geçici süreli neden düzeliyor bilmiyorum. Minidump yollayamıyorum çünkü minidump dosyası oluşmuyor.

Sistem özellikleri:

Ryzen 3 1200 AF, Gigabyte B450M S2H, XFX RX 570 4 GB Elpida VRAM, Corsair LPX 8 GB 3000MHz Samsung chip, Samsung M.2 512 GB, Kingston A400 120GB, WD blue 1TB HDD, VX Plus 500W.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı