R3 2200G GTX 1650 sistem oyunlarda ses donması oluyor

192809

Kilopat
Katılım
8 Aralık 2017
Mesajlar
4.326
Çözümler
24
Rainbow Six'teydim, sistem saniyelik kilitlenir gibi oldu. FPS çok düştü, sesler takıldı ve düzeldi. Fanlar vb. durmadı bu arada. Sıcaklıklar ekran kartı ve işlemci için 70 dolaylarındaydı. Anakart bileşenlerinin ise böyle:

Ekran görüntüsü 2021-08-02 185009.png


Bağlantım mı koptu çözemedim. Sistem hafif donar gibi oldu ve kurtardı. Sesler ise yarıda kesilmiş gibi cızırtı yaptı. Monitör, klavye vb. kapanmadı ve olay anından sonra oyuna döndüm. Sebebi ne olabilir? Anlık bir ping sorunu muydu? Sistemsel bir hata mı yaşadım? Olay görüntüleyicisi boş. Teşekkürler. İstenen her bilgiyi paylaşabilirim.

R3 2200G.
GTX 1650 GDDR 6
Gigabyte AB350M D3v.
2x4GB RAM.
SSD'ye kurulu sistem.
 
Bunu kabul edebilirim. Her gün oynuyorum, ilk kez başıma geldi. Daha çok RAM yetmeyince oluşan durum gibi oldu diyebilirim. Stutter deniyordu sanırım hocam. Umarım bir daha olmaz, olursa güncellerim.
Kullandığım en garip işlemcilerdendi bu 2200G. Bir de 8 GB RAM var. Her şey olmuş olabilir, anlık voltaj dalgalanması, işlemcinin duraklaması vs.
 
Bir şey yoktur bir zamanlar benim hoparlörden gerçekten osurma sesi gelmişti araştırdığım kadarıyla anlık voltajdan dolayı böyle olmuştu. Sürekli olmuyorsa üstüne düşmeye gerek yok.
Windows yazılım koruma servisi yeniden başlatma hazırlamış olay anında. Yeniden başlamadı ama. :D Mavi ekran yesem en azından sorunun kaynağını anlardık. ''X sırasındaki yeniden başlatma için Yazılım Koruması servisi başarıyla zamanlandı.'' bu var sadece.
@FalconPolat yine oldu aynısı ama bu sefer oyundayken değil de R6 başlatılırken oldu. Sanırım oyun kaynaklı. İşlemci kullanımı %100'e yaklaştı bir anda.
İşlemcide sorun olsa diğer oyunlarda da yapardı herhalde. Sadece R6 kaynaklı olması ilginç. Daha önce olmuyordu.
 
Son düzenleme:
Defender FPS sorunu yaşatıyor diye kapatmıştım. Güncelleme yapmış ve oyun açılırken başladı sanırım. İşlemciyi fulleyince böyle bir sorun oluyor sanırım. Kaspersky indirip deneyeceğim.
Oyunda çökme falan oluyor muydu? Sadece ses ve donma mı var?
Donma değil de mouse aşırı yavaşladı, takıldı ve ses ''distortion'' denilen olay oldu son iki günde. R6'da yaşandı ikisi de. Biri oyun ortası, birisi başlatılırken. Çökme R6'da oldu yine bir kere sanırım ama oyun crash log oluşturmadığı için yanlışlıkla Alt+F4 atmış olabilirim. Son iki günde farklı oyun oynamadım o yüzden bilemiyorum PC'de mi sorun var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı