Çözüldü R3 2200G sistemde RAM'ler 3000 MHz'de çalışınca siyah ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SEMIKAANCAKIR

Hectopat
Katılım
25 Ağustos 2020
Mesajlar
6.540
Çözümler
8
Merhaba. Geçenlerde sistemi formatladım ve bayağıdır da kullanıyordum. Sonradan fark ettim ki ekran kartım 1100MHz çalışıyor. Normalde 1500MHz çalışırdı. Sonra dedim ki RAM'lerin MHz'i 2666 sanırım, onu arttırayım. Çektim 3000MHz'e, açtım PC'yi ve ekran kartım 1500MHz oldu ama 10 sn sonra hemen siyah ekran yedim ve RAM'ler tekrar 2666MHz'e düştü. Bu sorunu nasıl çözerim?

(Sistem APU ve XMP açınca böyle oluyor)

Sistem:
  • İşlemci: R3 2200G
  • RAM: Ballistix 8 GB 3000MHz kırmızı + Adata XPG 8 GB 3000MHz kırmızı
  • Anakart: BIOSTAR A320M-H
  • Kasa: GameGaraj 650W 80+ PSU'lu Pollux kasa
  • SSD: 240GB A400 + 240GB Netac N600
  • HDD: 12 yıllık markası belirsiz 240GB HDD 100/100 hızında
  • Ekran kartı: Vega 8
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Formata kadar Full 3000MHz Dual chanell dı. Formattan sonra böyle oldu. RAM'i alalı çok oldu. 3 ay Dual channle 3000MHz'di.
Sorunu çözdüm arkadaşlar. BIOS'tan XMP açmak yerine manual olarak 3000MHz ayarlayıp CL değeri kısmını hiç ellemedim ve şu an RAM'ler 3000MHz ekran kartı ise 1500MHz .
KS
KS
SEMIKAANCAKIR

SEMIKAANCAKIR

Hectopat
Katılım
25 Ağustos 2020
Mesajlar
6.540
Çözümler
8
Formata kadar Full 3000MHz Dual chanell dı. Formattan sonra böyle oldu. RAM'i alalı çok oldu. 3 ay Dual channle 3000MHz'di.
Sorunu çözdüm arkadaşlar. BIOS'tan XMP açmak yerine manual olarak 3000MHz ayarlayıp CL değeri kısmını hiç ellemedim ve şu an RAM'ler 3000MHz ekran kartı ise 1500MHz .
 
Son düzenleme:
Çözüm

Yeni konular

Yukarı