Merhabalar.
Ben 2 hafta önce bir sistem topladım Ryzen3 2200g işlemciyle A320m DS2 ile görüntü almak için BIOS güncellemesi yaptırdım. Görüntü aldım. (1 saat kadar sorunsuz kullandım.) Driverler otomatik bir program ile güncellenirken kasanın fanları 4 taneydi biri kötü bir fandı aşırı ses yapıyordu çıkartmak istedim kasa çalışırken PSU'dan çektim fanın fişini. Biraz geçtikten sonra bilgisayara bakiyim dedim ekran donmuştu ve klavyenin ışıkları tamamen sönmüştü. Bekledim biraz sonra kapatıp açayim dedim kapattım bir daha hiç görüntü alamadım. Sorun ney sizce?
Bir de ben BIOS güncellemesi için bilgisayarcılara gitmiştim bir akıllı bilgisayarcı BIOS çipini sökmüş lehiminden. Bir aparat yardımıyla güncellemek istemiş BIOS'u(Bilgisayarcılarda AM4 soketli Ryzen işlemci 2. el bulmak neredeyse imkansız). Fakat hiçbir şekilde bir belirti yok. Çoğu bilgisayarcı çok iyi sökmüş/sökmemiş gibi şeyler dedi garantide anlamazlar gibisinden. Anakartımı satın aldığım yere gönderdim onlar da garantiye göndermişler.
-Sizce anakarttaki sorun ney?
-Garanti gözle anlaşılması imkansız olan ayrıntıyı fark eder mi? (Daha önce satın aldığım yere BIOS güncellemesi için gönderdim hiçbir şekilde fark etmediler. Ürünün üzerindeki barkot da garanti dışı bırakacak bir durum yoktur gibisinden bir yazı bulunuyordu.