Anakart: Gigabite B450M S2H.
İşlemci: R3 2200G.
Bu sisteme Ubuntu nasıl kurabilirim? Daha önceden Mint kurmayı denemiştim BIOS error gibi bir şey dedi.
Bu sisteme Ubuntu nasıl kurabilirim? Daha önceden Mint kurmayı denemiştim BIOS error gibi bir şey dedi.
Kurabilirsin. Mint'i de kurabilmen gerek aslında. ISO'yu yanlış yazmandan veya BIOS'da yanlış bir ayarın açık olmasında kaynaklı sorun yaşamış olabilirsin.
Tavsiyem Linux ISO'ları için Rufus değil Ventoy ya da etcher kullan ve UEFI kurulum yapacaksan MBR değil GPT olduğundan emin ol. BIOS üzerinden Secure Boot ayarını kapat.
Kurabilirsin. Mint'i de kurabilmen gerek aslında. ISO'yu yanlış yazmandan veya BIOS'da yanlış bir ayarın açık olmasında kaynaklı sorun yaşamış olabilirsin.
Tavsiyem Linux ISO'ları için Rufus değil Ventoy ya da etcher kullan ve UEFI kurulum yapacaksan MBR değil GPT olduğundan emin ol. BIOS üzerinden Secure Boot ayarını kapat.
[ 0.133440] ACPI FADT declares the system doesn't support PCIe ASPM, so disable it [ 0.133440] ACPI: bus type PCI registered [ 0.133440] acpiphp: ACPI Hot Plug PCI Controller Driver versio...
Bu komutu girince bir metin açılacak. Orada grub_timeout değerinin karşısındaki sayıyı 0 yapabilirsin.
Olası bir boot sorunu ya da düzenlemesinde de eski haline getirebilirsin veya BIOS logosu gelince Shift tuşuna basılı tutarak GRUB'ın açılmasını sağlayabilirsin.