Bu native oyunlar için gecerli maalesef, eger Wine benzeri programlarla oynarsaniz 5-10 FPS farki olabiliyor ayrica sacma sapan hatalar karsina cikabiliyor.
Ben ana sistem olarak Kubuntu kullanmani tavsiye ediyorum eger native oyunlar oynayacaksan, eger oynayacaklarinin cogu native olarak destekli degilse dualboot kurmanda yarar var.
Windows 10 gayet güzel bir işletim sistemi genel olarak beni sinir etse de. Sırf güncellemeler yüzünden yaşadığm sinir bozucu olaylardan kaynaklı Windows Update'yi tamamen kapatıp hayatıma devam etmek zorunda kalıyordum. Özellikle büyük güncellemelerde direkt format atmak zorunda kalmak durumumda olduğum çok oldu. Ki şunu eklemeliyim hala oyun oynadığım bilgisayarımda Windows 10 yüklü fakat değişiklik iyidir.
@77874
Denemekte zarar yoktur.
İlla değişiklik istiyorsanız, sisteminiz uyumluysa OS X/Mac Os/Hackintosh (artık ne deniyorsa), Apple'in masaüstü işletim sistemini de deneyebilirsiniz.
Proton'a pek güvenmeyin bence. Bazı oyunlarda ciddi sıkıntılar çıkıyor. Bazıları hiç oynatmıyor. Bazıları da sorunsuz oynatıyor. En az %10 performans düşüklüğü oluyor. Kullandığınız bilgisayarda sadece oyun oynuyorsanız Linux kullanmayın bence.