R3 2200U sistem için Linux sürümü tavsiyesi

• Konuyu başlatan 77874
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 1.051
Elementary OS; sade, şık, güncelleme alan ve performanslı bir Linux dağıtımıdır.
Ben şahsen Elementary Os'u çok başarılı bulurum.

Bir de Deepin Os, tasarımsal olarak çok güzel ve stabil.

Oyun işini unutmanı tavsiye ederim, Windows 10 kadar performanslı oyunlar oynatmıyor.

Bu native oyunlar için gecerli maalesef, eger Wine benzeri programlarla oynarsaniz 5-10 FPS farki olabiliyor ayrica sacma sapan hatalar karsina cikabiliyor.
Ben ana sistem olarak Kubuntu kullanmani tavsiye ediyorum eger native oyunlar oynayacaksan, eger oynayacaklarinin cogu native olarak destekli degilse dualboot kurmanda yarar var.

Steam proton ile neredeyse kayıpsız oyun oynandığını gördüm native olmasa bile.
Elementary OS; sade, şık, güncelleme alan ve performanslı bir Linux dağıtımıdır.
Ben şahsen Elementary Os'u çok başarılı bulurum.

Bir de Deepin Os, tasarımsal olarak çok güzel ve stabil.
Elementary OS aslında bir ilgimi çekmiyor değil bakmam lazım teşekkür ederim.

@77874 Windows 10 kötü bir işletim sistemi değil ki.

İşletim sisteminin önemli noktası;
Performans ve uygulama/yenilik/güncellik destekleri.

Windows 10 bunları karşıladığını düşünüyorum.

Windows 10 gayet güzel bir işletim sistemi genel olarak beni sinir etse de. Sırf güncellemeler yüzünden yaşadığm sinir bozucu olaylardan kaynaklı Windows Update'yi tamamen kapatıp hayatıma devam etmek zorunda kalıyordum. Özellikle büyük güncellemelerde direkt format atmak zorunda kalmak durumumda olduğum çok oldu. Ki şunu eklemeliyim hala oyun oynadığım bilgisayarımda Windows 10 yüklü fakat değişiklik iyidir.
Uzun zamandır Manjaro gnome kullanıyorum herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Hem sade hem performanslı bence.

R5 3500U.
8 GB.

Gnome konusunda hantal kalıyor diyorlar ve kde öneriyorlar. Bu konuda bir bilginiz var mı? Ve ikisini de denediniz mi?

@77874
Denemekte zarar yoktur.
İlla değişiklik istiyorsanız, sisteminiz uyumluysa OS X/Mac Os/Hackintosh (artık ne deniyorsa), Apple'in masaüstü işletim sistemini de deneyebilirsiniz.

Proton'a pek güvenmeyin bence. Bazı oyunlarda ciddi sıkıntılar çıkıyor. Bazıları hiç oynatmıyor. Bazıları da sorunsuz oynatıyor. En az %10 performans düşüklüğü oluyor. Kullandığınız bilgisayarda sadece oyun oynuyorsanız Linux kullanmayın bence.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı