Herkese iyi sosyaller. Bugün GTX 1080 Ti alacağım fakat elimde Ryzen 3 3100 işlemci var. 1-2 ay içinde 5600 alacağım fakat o süreye kadar beni idare eder mi? Ya da darboğazdan ekran kartı zarar görür mü?
Evet darboğaz olur. Ekran kartına bir zararı olmaz. Sadece ekran kartını tam anlamıyla kullanamazsınız bu da düşük fps almanıza neden olur. İdare eder mi eder. İşlemci değişene kadar kullanabilirsiniz.
Evet darboğaz olur. Ekran kartına bir zararı olmaz. Sadece ekran kartını tam anlamıyla kullanamazsınız bu da düşük FPS almanıza neden olur? İdare eder mi eder. İşlemci değişene kadar kullanabilirsiniz.
Pek bir darboğaz olacağını zannetmiyorum, bu tabii oynadığınız oyuna ve FPS hedefine göre değişir, stok soğutucu ile 4.3 GHZ 1.1 volt ile bir test yapın, muhtemelen stabil çalışır ve duruma göre 4.5 Ghz 1.2 volt ile denersiniz, ben 4.6 GHZ 1.275 volt ile kullanıyordum stok soğutucu ile ve genel olarak işlemci sıcaklığı maksimum 70 derece oluyordu oyunlarda. Eğer 1080P 180Hz gibi bir monitöre sahip iseniz ve 3A bir oyun oynuyor iseniz darboğaz ihtimali pek olmaz.