ErtuğrulKC
Hectopat
Daha fazla
Şimdi bir saniye, ben mi bir şeyler eksik biliyorum? Benim bildiğim şöyle; Çözünürlük azalırsa FPS artar, bu yüzden FPS arttığı için işlemciye çok daha yük biner. Çok fazla yük bindiği için işlemci darboğazı yaşanır diye biliyorum bu olayı ben. Fakat burada işlemciyi full güçte kullanmamış ki? Yanlışım varsa düzeltirsen sevinirim.Ben ne diyorum? 900P de işlemci yetersiz kalıyor 2060 için, bu da darboğaza sebebiyet veriyor.
Şimdi bir saniye, ben mi bir şeyler eksik biliyorum? Benim bildiğim şöyle; Çözünürlük azalırsa FPS artar, bu yüzden FPS arttığı için işlemciye çok daha yük biner. Çok fazla yük bindiği için işlemci darboğazı yaşanır diye biliyorum bu olayı ben. Fakat burada işlemciyi Full güçte kullanmamış ki? Yanlışım varsa düzeltirsen sevinirim.
Sanırım haklısınız. İlk yorumumun üstüne çizgi atarsanız veya yanlış bilgi diye işaretlerseniz sevinirim.Normal şartlarda ilk mesajınıza uyarı verip geçerdim ama konuya yazmayı tercih ettim.
Şimdi, darboğazın işlemci kullanımı ile bir alakası yok. İşlemci kullanımı %50 veya %60 diye darboğazın olmadığı anlamına gelmez. Darboğaz, işlemcinin ekran kartını besleyememesidir.
Düşük GPU kullanımı = darboğaz.
Tabii her oyunda %100 GPU kullanımı olamaz, konu sahibinin attığı görseldeki değerler bir LoL oyununa ait olsaydı normal diyebilirdik. Fakat bu değerler Cyberpunk'a ait ve Cyberpunk, ekran kartına yük bindiren bir oyun, GPU kullanımı düşükse darboğaz vardır, tabii konu sahibinin yaşadığı sorun sadece çözünürlük kaynaklı da olabilir. O yüzden 1080P'de test etmesini söyledim.
Normal şartlarda ilk mesajınıza uyarı verip geçerdim ama konuya yazmayı tercih ettim.
Şimdi, darboğazın işlemci kullanımı ile bir alakası yok. İşlemci kullanımı %50 veya %60 diye darboğazın olmadığı anlamına gelmez. Darboğaz, işlemcinin ekran kartını besleyememesidir.
Düşük GPU kullanımı = darboğaz.
Tabii her oyunda %100 GPU kullanımı olamaz, konu sahibinin attığı görseldeki değerler bir LoL oyununa ait olsaydı normal diyebilirdik. Fakat bu değerler Cyberpunk'a ait ve Cyberpunk, ekran kartına yük bindiren bir oyun, GPU kullanımı düşükse darboğaz vardır, tabii konu sahibinin yaşadığı sorun sadece çözünürlük kaynaklı da olabilir. O yüzden 1080P'de test etmesini söyledim.
Sayın süper akıllı, aynı kartı kullanıyorum ve benden iyi bileceğini zannediyorsun. Senin sorununu en yakından anlayabilecek kişiye cahil muamelesi yapıp cühelalığını konuşturuyorsun. Madem çok biliyorsun, neden yardım istiyorsun?Niye bilmediğin her konu hakkında yorumun var RTX 2000 serisini de NVIDIA bize itelemiş ondan darboğaz yapıyorpeh. DLSS kapalıyken ve DLSS kalitedeyken bir kullanımlara bakıver ezbere konuşmadan önce.
Sayın süper akıllı, aynı kartı kullanıyorum ve benden iyi bileceğini zannediyorsun. Senin sorununu en yakından anlayabilecek kişiye cahil muamelesi yapıp cühelalığını konuşturuyorsun. Madem çok biliyorsun, neden yardım istiyorsun?
Severim fikrim varmış gibi yapmayı. Kimlerle muhatap oluyoruz arkadaş. Fikrin varsa fikir sorma, soruyorsan da boş muamelesi yapma. Daha cevap vermeyeceğim, beni cahillikle itham edeni aptallıkla itham ederim, kâle de almam.Çok bildiğimi söylemedim söylediğin şeylerin alayı boş bir şey bilmeden fikrin varmış gibi yapma.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.