R3 3200G GTX 1650'ye darbogaz yapar mı?

Genel olarak uyumlu bir ikili. Oyununa göre yer yer ufak darboğazlar söz konusu olabilir. Kullandığınız RAM'lerin de minimum çift kanal 3000 MHz olmasına dikkat edin, onun haricinde belki işlemciye gerektiği yerde anakartın desteğine bağlı olarak OC yapılabilir ama söz konusu GTX 1650 ile buna pek gerek kalacağını düşünmüyorum.
 
3200G ile GTX 1650 kullanıyorum. BF5 gibi çok işlemci bazlı oyunlarda %5-10 civarı bir kayıp olabilir. Ayrıca raminizin çift kanal olmasına dikkat edin çift kanal değilse başınız biraz ağrıyabilir. Bir de sistemi yenimi alacaksınız yoksa var olan sisteme ekran kartımı takacaksınız?
 
Ekran kartı %100 kullanılıyorsa daha güçlü bir işlemciye geçildiğinde FPS artmayacaktır.
Bazı istisna örneklerde, her ne kadar GPU tam anlamıyla beslense de çalıştırılan oyunun işlemciden beslenmeyi sevme gibi bir huyu varsa genelde tekli çekirdek performansı daha yüksek ve çekirdek çalışma frekansları daha üstün olan modeller oyunda FPS artışı sağlayabiliyor. Örneğin i7-8700K ile Ryzen 5-2600X işlemcilerini GTX 1070 gibi bir kartla BF1 64 kişilik çok oyunculu açık arazili bir haritada test edildiğinde arada en azından %10-15 gibi bir performans farkı ortaya çıkabilmekte. Yoksa belirttiğin gibi diğer GPU odaklı oyunlarda kayda değer gözle görülür pek bir değişiklik olmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı