R5 1400 GTX 1060 sistem ekran kartı tam yükte çalışmıyor

ynezerberk

Megapat
Arkadaşlar merhaba. Genellikle oyunlarda ekran kartım da işlemcim de yüzde 60 üstüne çıkmıyor ve AAA oyunlarda 60 FPS görmek zor oluyor. Çok fazla sistem zorlayan oyunlar oynamadığım için bu sıkıntının pek farkında değildim. Neredeyse 3 yıldır kullanıyorum bu bilgisayarı ve ilk olarak Battlefield 1'de keşfettim bu sıkıntıyı ancak BF1'de bu sıkıntıyı farklı donanımlarla yaşayan çok insan olduğundan benden kaynaklı olduğunu düşünmemiştim. Başka oyunlarda da yaşadığımı görünce bir sıkıntı olduğunu anladım. Denemediğim şey kalmadı. RAM'lerim Dual Channel değildi, onu düzelttim olmadı. BIOS güncelledim. Tüm Driver'larım güncel. Ufaktan overclock denedim yine düzelmedi pek. Her oyunda bu sıkıntıyı yaşamıyorum. Bazı oyunlarda yüzde 90 üzerine çıkıyor ekran kartı ama Insurgency gibi çok zorlamayacak bir oyunda bile maksimum yüzde 60 kullanılıyor ekran kartı ve 60 FPS bile alamıyorum. 3DMark'ta yaptığım Benchmark'ta ekran kartı normal çalıştı ve aldığım skor da normaldi.

Sistem:

Ryzen 5 1400.
Gigabyte GTX 1060 6 GB.
Corsair 16 GB 2666 MHz CL16.

RAM'ler 2x8. İşlemcim de hiçbir zaman full çalışmıyor darboğaz yok yani.
BF1 oyun içi donanım kullanım & sıcaklık değerleriniz nasıl? Grafik ayarlarınız ne alemde? Ben eski multi-threading özelliği bulunmayan i5-7500 işlemcimle bile BF1 64 kişilik sunucularda manuel OC'lu 1060 6G kartımı optimal ayarlamalarla düzgün besleyerek kullanabiliyordum. Biraz elle tutulur somut detaylar aktarmaya çalışın.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Genellikle oyunlarda ekran kartım da işlemcim de yüzde 60 üstüne çıkmıyor ve AAA oyunlarda 60 FPS görmek zor oluyor. Çok fazla sistem zorlayan oyunlar oynamadığım için bu sıkıntının pek farkında değildim. Neredeyse 3 yıldır kullanıyorum bu bilgisayarı ve ilk olarak Battlefield 1'de keşfettim bu sıkıntıyı ancak BF1'de bu sıkıntıyı farklı donanımlarla yaşayan çok insan olduğundan benden kaynaklı olduğunu düşünmemiştim. Başka oyunlarda da yaşadığımı görünce bir sıkıntı olduğunu anladım. Denemediğim şey kalmadı. RAM'lerim Dual Channel değildi, onu düzelttim olmadı. BIOS güncelledim. Tüm Driver'larım güncel. Ufaktan overclock denedim yine düzelmedi pek. Her oyunda bu sıkıntıyı yaşamıyorum. Bazı oyunlarda yüzde 90 üzerine çıkıyor ekran kartı ama Insurgency gibi çok zorlamayacak bir oyunda bile maksimum yüzde 60 kullanılıyor ekran kartı ve 60 FPS bile alamıyorum. 3DMark'ta yaptığım Benchmark'ta ekran kartı normal çalıştı ve aldığım skor da normaldi.

Sistem:

Ryzen 5 1400.
Gigabyte GTX 1060 6 GB.
Corsair 16 GB 2666 MHz CL16.

Büyük ihtimalle darboğaz söz konusu BF1 işlemciye çok yüklendiği için darboğaz oluyor

Arkadaşlar lütfen BF1 üzerinden düşünmeyin sadece. Neredeyse her oyunda bu böyle. Sıcaklık değerlerim de gayet normal. CPU stress testinde herhangi throttle olmadı. Furmarkta da ekran kartım yüzde yüz çalışabiliyor. Daha ne kadar somut bilgiler verebilirim bilmiyorum. Resimlerde görüldüğü üzere herhangi bir darboğaz yok.

Fallen Order oynarken çektiğim resimler:
Ekran Görüntüsü (55).png
Ekran Görüntüsü (60).png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı