R5 1500X GT1030 sistemde ilk hangi parça yükseltilmeli?

esra725

Attopat
Katılım
19 Mayıs 2022
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhaba, kasamdaki parçaların hangilerini sırasına göre yükseltmeliyim? Hepsi çok iyi bir parça olmasa bile elimden geldiğince yükseltmek için uğraşmak istiyorum. İlk önce 8 GB daha ek RAM almak istiyorum ama size sormak istedim.

Sistem özelliklerim:
  • MSI GT1030 OC 2 GB.
  • Ryzen 5 1500X.
  • 8x1 GB 3000MHz.
  • Gigabyte B450M.
 
Bence ekran kartı. Ana etken o olduğu için o olmadan diğer yükseltmeler anlamsız kalır. Küçük bir yüksetme düşünüyorsanız ssd'niz yok ise ssd, varsa ram.
 
RAM yükselttiğinde daha önceki konuda bahsettiğin gibi rahatlıkla 10-15 fazladan FPS alırsın diye düşünüyorum. AMD işlemcileri çift kanal RAAM severler. Yani aynı var olan ram'inin yanına 8gb ikinci bir ram ekleyip 2x8 şeklinde yapabilirsin. Ayrıca HDD kullanıyorsan SSD'ye geçmeni öneririm. Bu da bilgisayarın seriliğini hayli arttıracaktır oyun olsun sistem olsun.
 
RAM ve SSD öncelikle yükseltilebilir. İşlemci ve ekran kartına gelirsek bence burada hangi oyunları oynadığınız daha önemli. Yani eğer Valorant gibi oyunları oynuyorsanız ekran kartı yerine işlemci değiştirmek çok daha büyük avantaj sağlar. Fakat ekran kartına daha odaklı oyunları tercih ediyorsanız önceliğinizi ekran kartı değiştirmeye verebilirsiniz.
 
Ben olsam ilk önce bir tane daha RAM alırdım çünkü çift kanal teknolojisi sayesinde gözle görülür bir FPS artışı oluyor.

Diğer yükseltmeler için daha çok hangi oyunları tercih ettiğinizi belirtebilirseniz daha net cevaplar verilebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı