R5 1500X-GTX1060 sistem toplama

Yok ne alakası var. Burası forum bilsen zaten burda işin ne. Biz de her şeyi bilmiyoruz. Başka bilenlerden öğrenip bilmeyenlere aktarıyoruz. Öyle düşünme lütfen. Ama o sistemle şu an hiç bir oyunda sıkıntı yaşamazsın. GTX 1060 6 GB önü açık zaten. 3-4 yıl falan sıkıntısız götürürsün. Sonra yavaş yavaş azaltırsın ayarları.

Vatanda indirim varken;
AMD Ryzen 5 2600X = 1187 tl
MSI B350 PC MATE = 469 tl
GSKILL 8GB (1x8GB) 3000 RipjawsV = 620 tl
MSI GeForce GTX1060 GAMING X = 1958 tl
Toshiba 3.5" 1TB P300 = 221 tl
CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W = 636 tl
toplam 5.090 tl yapıyor. Bir kaç tercih değiştirilerek fiyat düşebilir.
Çok teşekkür ederim aklımdaki sistem bu ve birşey sormak istiyorum ryzen 5 1500x,1600x ve 2600x arasındaki farklar nelerdir görünüşe göre 2600x daha iyi sanırım

Çok teşekkür ederim aklımdaki sistem bu ve birşey sormak istiyorum ryzen 5 1500x,1600x ve 2600x arasındaki farklar nelerdir görünüşe göre 2600x daha iyi sanırım
Ryzen 1600x stok fanı olmadığı için Ryzenler arasında bana göre en mantıksız işlemci. Bütçeniz yetiyorken Ryzen 1500x de almak mantıklı olmaz. Fakat şöylede bir durum var 2600x Xfr desteklediği için x470 anakartlarla tavsiye ediliyor ki bu anakartların da en ucuzu 800 tl civarında, her ne kadar kendimde bu işlemciyi B350 anakartla kullanıyor olsam da bu tavsiyeler insanın kafasını karıştırabiliyor. Siz her ihtimale karşı anakart konusunda tavsiye alın. Kasayı da Vatan' da daha düzgün bir şey bulamadığım için ekledim onunda üzerinden bir geçebilirsiniz. İndirimi değerlendirmeye çalışın.

Ryzen 1600x stok fanı olmadığı için Ryzenler arasında bana göre en mantıksız işlemci. Bütçeniz yetiyorken Ryzen 1500x de almak mantıklı olmaz. Fakat şöylede bir durum var 2600x Xfr desteklediği için x470 anakartlarla tavsiye ediliyor ki bu anakartların da en ucuzu 800 tl civarında, her ne kadar kendimde bu işlemciyi B350 anakartla kullanıyor olsam da bu tavsiyeler insanın kafasını karıştırabiliyor. Siz her ihtimale karşı anakart konusunda tavsiye alın. Kasayı da Vatan' da daha düzgün bir şey bulamadığım için ekledim onunda üzerinden bir geçebilirsiniz. İndirimi değerlendirmeye çalışın.
Peki iyi bir anakart ve işlemci önerseniz aşırı pahalıya kaçmadan gakat kaliteli olan yada 1600x için soğutucu alsam nasıl olur ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı