R5 1500X RX 580 sistemde PUBG performans sorunu

Cakkareis

Hectopat
Şu aralar sık oynadığım PUBG ve PUBG Mobile'da sürekli FPS düşüşü yaşıyorum. Sistemim PUBG Mobile yanından beni hiç güldürmedi 55-60 FPS aralığında dolanıyor ve oyun hiç akıcı değil. PC versiyonundakinde ise sürekli FPS dalgalanmaları ve anlık drop yiyorum. (İnternet anlamında bir sıkıntı yok pingim iyi durumda). Ekran kartı, Windows ve BIOS güncel durumda. Oyun için ekstra bir program falan mı yüklemem gerekiyor anlamıyorum. Mesela PUBG'de oyunun başlamasını beklerken toplulukta FPS 60-80 arasında geziniyor ve bariz bir şekilde kasıyor. Paraşütten atladıktan sonra oyun 30 sn'de anca kendine geliyor. Son olarak sistemim:

• AMD Ryzen 5 1500X
  • Asus B350M-A
  • XPG 8+8 GB 2400 MHz
  • Asus RX 580 GB
  • WD 1TB HDD
  • XPG 240 GB 560MB-530MB SATA SSD
  • Corsair Carbide SPEC-01
  • Corsair 650W 80+ Güç kaynağı
İşlemciyi 3.5'ten 3.7 GHz'e OC yapmıştım, bundan kaynaklı olabilir mi?

PUBG gibi oyunlarda RAM frekansı aşırı fark ediyor diyorlar. Ryzen bir sistemde neden 2x8 2400 Mhz RAM alırsın. Dk 5:25 iki RAM arasındaki fark fena. Rx 580 ile 1080P FHD ultra ayarlarda Rx 580 8 GB ile alman gereken FPS 70 ve üstü olmalı normalde.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam kısmen haklısınız ama ben bu sistemi hazır olarak aldım ve zamanında fiyatı baya uyguna gelmişti. Bu yüzden bende 8gb yi ekstra taktım. Yanlış bilmiyorsam bu RAM ler belirli seviyeye kadar OC yapılabiliyor. Ama benim sorun düşük FPS nin yanında takılmalar ve kasmalar mevcut sorun tam olarak bu. Teşekkür ederim yorumun için.

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.
Bende ViewSonic 144 hz 1 ms monitör var. Buna rağmen oyunda istediğim akıcılığı ve oyun deneyimi sağlayamıyorum. Yeri geliyor 50-60'lara kadar indiğini görüyorum (ayarlar en düşükte olsa bile). Sizin sorununuz çözüldü mü? Çözüldüyse banada yardımcı olur musun?

Yok malesef sıkıntı devam ediyor. Çözebilirsem ayrıntılı şekilde buraya yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…