R5 1500X sistem aniden kapanıyor

adana lima

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B550M PRO-VDH ANAKART | MSI Mag A650BN 650W 80+ Bronze Power Supply | AMD Ryzen 5 5500 3,6 GHz 16 MB Cache AM4 İşlemci | MSI GeForce RTX 4060 Gaming X 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı | Corsair Cmg16gx4m2e3200c16 16gb (2x8gb) Ddr4 3200 Mhz C16 RAM |
  • Anakart: ASUS Prime B350 Plus.
  • İşlemci: Ryzen 5 1500X.
  • PSU: Termaltake Litepower 550W.
  • GPU: R7 240.
Bilgisayarım gün boyu açık evet ama yük altında değil, sistemi zorlayan oyunları oynamıyorum ama bilgisayarım aniden kapanıyor. Bilgisayarın yan tarafını açıyorum, donanımlara bakıyorum ısınmış oluyorlar bayağı. Sistem günümüz fiyatlardan dolayı maalesef ki 2. el. Bu aniden kapanmalar diğer bileşenlere zarar verecek diye korkuyorum. Sizce sorun PSU'dan mı, yoksa termal macundan mı?

Dün birkaç saat GTA 5 oynamama rağmen kapanmadı. Bu olay ara sıra başıma geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Saçma değil gayet mantıklı aslında, şebeke stabil değilse sistem n'apsın? Topraklama hattı vs var mı? Stabil mi priz düzgün akım ve voltaj sağlayabiliyor mu?

Topraklama var evet diger dediklerine nasıl bakacağım bilgi edinicem onlar hakkinda. Simdi PC'yi acsam yine kapanacak zirt pirt kapaniyor bozulucak hepsi. Yavastan da bozulmaya basladi galiba 2 tane fanin RGB'si calismiyor.
Topraklama var evet diger dediklerine nasıl bakacağım bilgi edinicem onlar hakkinda. Simdi PC'yi acsam yine kapanacak zirt pirt kapaniyor bozulucak hepsi. Yavastan da bozulmaya basladi galiba 2 tane fanin RGB'si calismiyor.
Pc kapanmasa dediginiz gibi occt power testi yapicam ama korkuyorum bugun 4 defa ac kapa oldu.

Artık elektrik hattını kim çektiyse ona sormak lazım, müteahhit mi artık kim varsa ona sorulmalı.

Biz ilk başta PSU'yu OCCT'de test etmeye çalışalım, ancak önce evin daha güvenli bir prizine götürmen lazım PC'yi. Testin kesinti sebebi ile bölünmesi hoş olmaz.

Artık elektrik hattını kim çektiyse ona sormak lazım, müteahhit mi artık kim varsa ona sorulmalı.

Biz ilk başta PSU'yu OCCT'de test etmeye çalışalım, ancak önce evin daha güvenli bir prizine götürmen lazım PC'yi. Testin kesinti sebebi ile bölünmesi hoş olmaz.

Şu an musait degilim pek ama yarin ilk isim test edip bilgileri buraya yazmak olacak. Seni de etiketlerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı