Çözüldü R5 1500X sistem yavaş çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TalyusS

Decapat
Selam öncelikle, bir süre önce bilgisayarı Vatan tamirine verdim RAM sıkıntısından dolayı ve aldıgımda bilgisayar yavaş çalışıyordu.
Korona olduğundan tekrardan götüremedim ve bilgisayar bir süre yavaş çalıştı.
Sonra bir şey fark ettim 1 saat bilgisayarı kullandıktan sonra yeniden başlat yapınca normal performansına geçiyor.
Şu anda 3 saat kullanınca eğer reset atarsam oluyor yani çok can sıkıcı.
Bu sorunun çözümünü arıyorum.
(Bu sorundan sonra format attım olmadı.) (Ekran kartı driverını kurdum olmadı.) (Parçalar aldığım gibi duruyor.)

Parçalar: GTX 1060 6 GB, AMD Ryzen 5 1500X, 8 GB RAM, ASUS Prime B350-PLUS.

BIOS'ta XMP ayarı ve işlemci ayarlarında bir değişiklik yapılmış mı diye kontrol edebilirsiniz. Sıcaklık ve işlemci hızını da AIDA64 tarzı bir programdan kontrol edin. Anakart sürücünüz güncel mi ?

Sisteminizde HDD mi var yoksa SSD mi, ve disk kullanımı yavaş olduğu zamanlarda ortalama % kaç kullanılıyor?
İkiside var
1610877391315.png

BIOS'ta XMP ayarı ve işlemci ayarlarında bir değişiklik yapılmış mı diye kontrol edebilirsiniz. Sıcaklık ve işlemci hızını da AIDA64 tarzı bir programdan kontrol edin. Anakart sürücünüz güncel mi ?
Öncelikle cevap için teşekkürler .
XMP ayarı veya işlemci ayarının değiştiğini nerden anlayabilirim.
Anakart sürücümü hiç güncellemedim bi güncellemeyi deneyeceğim.

İkiside var Eki Görüntüle 839879

Öncelikle cevap için teşekkürler .
XMP ayarı veya işlemci ayarının değiştiğini nerden anlayabilirim.
Anakart sürücümü hiç güncellemedim bi güncellemeyi deneyeceğim.
Bilgisayar açılırken Anakart üreticisinin ekranı gelir ''Press f12 for setup'' tarzı bir yazı gelir. o sırada f12 ye basıp BIOS ayarlarına girebilirsiniz. Tuş anakarttan anakarta değişiklik gösterebilir. Genellikle F2 F8 F12 dir.

Bilgisayar açılırken anakart üreticisinin ekranı gelir "press F12 for setup" tarzı bir yazı gelir. O sırada F12'ye basıp BIOS ayarlarına girebilirsiniz. Tuş anakarttan anakarta değişiklik gösterebilir. Genellikle F2 F8 F12'dir.

Ayarın değişip değişmediğini nereden anlayacağım.

Bilgisayar açılırken anakart üreticisinin ekranı gelir "press F12 for setup" tarzı bir yazı gelir. O sırada F12'ye basıp BIOS ayarlarına girebilirsiniz. Tuş anakarttan anakarta değişiklik gösterebilir. Genellikle F2 F8 F12'dir.

He bir de ben XMP ayarını değiştirmiştim zaten o yüzden verdim tamire ama değiştirince soketi de değiştirmek gerekiyormuş onu geç öğrendim. Tekrardan kapatırsam düzelir mi acaba?
3200 MHz almıştım.

BIOS'u sıfırlasam düzelir mi acaba?
Konuyu kapatabilirsiniz sorunu çözdüm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı