R5 1500X sisteme ekran kartı önerisi

m0ckingbird

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
müzik
Merhabalar arkadaşlar;
Öncelikle umarım konuyu doğru bölüm altına açmayı başarabilmişimdir. Eğer yanış bir bölüme açtıysam özür dileklerimi lütfen kabul ediniz. 🙂
Evimde bir masaüstü bilgisayarım var ve bu bilgisayarıma makul bir maliyetle ekran kartı takviyesi yapmayı düşünüyorum.
Evimde kullandığım bilgisayarımın özellekleri şöyle;

anakart: ASUS Prime B350 M-K.
SSD: Kingston 120 GB

işlemci: AMD Ryzen 5 1500X 3600MHz.
RAM'lerim: 2X Kingston HyperX 4 GB DDR4-2400 DDR4 SDRAM

mevcut ekran kartım: Radeon RX 460 Graphics (2 GB)
İşletim sistemim: Windows 10 Pro

Almayı düşündüğüm takviye ekran kartı için yaklaşık 1000 TL civarı bir bütçem var. Öyle çok sıkı bir oyun oyuncusu değilim ancak oynadığım birkaç oyun mevcut (örneğin diablo III gibi). Oynadığım oyunlarda mevcut ekran kartım ile aralarda biraz oyun içerisinde(Online oyun olmamasına rağmen) kasılmalar ve FPS kayıpları yaşıyorum. 😕
Aklımda birkaç ekran kartı var; araştırıp almayı düşündüğüm. Ancak sizlere danışmadan son bir karar vermek istemiyorum. Malumunuz sizler kadar iyi anlayan bir insan değilim bu konudan. 😕
Sizlerden bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Ekran kartı 1.
Ekran kartı 2.

Bu ürünler hakkında ya da başka alternatif olabilecek ürünler hakkında önerilerinizi, tecrübe ve düşüncelerinizi, fikirlerinizi bekliyorum dostlar. Şimdiden çok teşekkür ediyor; saygılarımı sunuyorum. 🙂👍

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminiz biraz eski rx570 olur diye düşünüyorum onu bilen arkadaşlar yorum olarak yazarlar ama seçtiğiniz kart sizin işini görücektir msı olarak almayın sapphire daha uygun fiyatlıdır daha iyidir, ayrıca bulursanda mining yapılmamış pulse rx570 8gb ikinciel 500tlye buluna bilir aklında olsun.Bu sisteme sıfır alma bence, üste kalan para ile ram takviyesi yapa bilirsin.

Tavsiye ve önerileriniz için teşekkürimi sunuyorum hepinize arkadaşlar. 👍 🙂
Sanırsam 8 GB ekran kartı şu an %60 önde görünüyor; ancak sizinde takdir edeceğiniz üzere araştırmaya ve soruşturmaya devam etmeyi istiyorum almaya %100 karar vermeden önce😉

Sisteminiz biraz eski rx570 olur diye düşünüyorum onu bilen arkadaşlar yorum olarak yazarlar ama seçtiğiniz kart sizin işini görücektir msı olarak almayın sapphire daha uygun fiyatlıdır daha iyidir, ayrıca bulursanda mining yapılmamış pulse rx570 8gb ikinciel 500tlye buluna bilir aklında olsun.Bu sisteme sıfır alma bence, üste kalan para ile ram takviyesi yapa bilirsin.

Merhaba; öncelikle önerileriniz için teşekkürlerimi sunuyorum;
Sistemin biraz eski olduğunu;ekran kartı yanında ayrıca RAM takviyesi yapılmasınında yerinde olacağını belirtmişsiniz eğer yanlış anlamadıysam?🙂 Sistemin daha güncel ve daha iyi gelebilmesi konusundaki ;özellikle ram konusunda; tavsiyelerinizi rica edebilirmiyim acaba?
teşekkürler👍

S
Merhabalar arkadaşlar;
Öncelikle umarım konuyu doğru bölüm altına açmayı başarabilmişimdir. Eğer yanış bir bölüme açtıysam özür dileklerimi lütfen kabul ediniz. 🙂
Evimde bir masaüstü bilgisayarım var ve bu bilgisayarıma makul bir maliyetle ekran kartı takviyesi yapmayı düşünüyorum.
Evimde kullandığım bilgisayarımın özellekleri şöyle;

anakart: ASUS Prime B350 M-K.
SSD: Kingston 120 GB

işlemci: AMD Ryzen 5 1500X 3600MHz.
RAM'lerim: 2X Kingston HyperX 4 GB DDR4-2400 DDR4 SDRAM

mevcut ekran kartım: Radeon RX 460 Graphics (2 GB)
İşletim sistemim: Windows 10 Pro

Almayı düşündüğüm takviye ekran kartı için yaklaşık 1000 TL civarı bir bütçem var. Öyle çok sıkı bir oyun oyuncusu değilim ancak oynadığım birkaç oyun mevcut (örneğin diablo III gibi). Oynadığım oyunlarda mevcut ekran kartım ile aralarda biraz oyun içerisinde(Online oyun olmamasına rağmen) kasılmalar ve FPS kayıpları yaşıyorum. 😕
Aklımda birkaç ekran kartı var; araştırıp almayı düşündüğüm. Ancak sizlere danışmadan son bir karar vermek istemiyorum. Malumunuz sizler kadar iyi anlayan bir insan değilim bu konudan. 😕
Sizlerden bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Ekran kartı 1.
Ekran kartı 2.

Bu ürünler hakkında ya da başka alternatif olabilecek ürünler hakkında önerilerinizi, tecrübe ve düşüncelerinizi, fikirlerinizi bekliyorum dostlar. Şimdiden çok teşekkür ediyor; saygılarımı sunuyorum. 🙂👍
Sapphire rx 580 8gb uygun mudur ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı