R5 1500X ve GTX 1060 sistem oyunda aniden ekran kapanıyor

hazeuk

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2017
Mesajlar
2
Yeni bir sistem topladım, oyuna girerken aniden ekran kapanıyor ve bu sık sık yaşanıyor. Sorun ısınmadan değil bence, çünkü güncel bir sistemim var.

Sistem:
  • MSI GTX 1060 6GB Gaming X Plus
  • AMD R5 1500X
  • (2x8) 16GB DDR4 2400MHz RAM
  • ASUS Prime B350 Plus
  • 600W 80+ Bronze PSU
  • 1TB HDD + 120GB SSD
  • AOC G2260VWQ6

Ekran kartı 2 fanlı. İşlemcinin fanı stok fan zaten. Ryzen işlemcilerin stok fanları iyi oluyor. Tek sıkıntı kasada. 1 fan var, bundan olabilir mi? Şüphelendiğim ise işlemci 3.5 GHz ama ASUS BIOS'ta 3.79'a sabitleniyor. Onu yapmıştım zaten. Ryzen işlemcilerin hepsinde olan bir özellik ve bu stok soğutucunun bu otomatik hız aşırtma desteği var. Bir de ekran kartının sürücüsünü yükledim ve monitörden de bir sürücü CD'si geldi ama DVD yazıcı olduğu için kuramadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Isıdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ısıdan kaynaklı kapanmalarda genelde bilgisayarlar tüm gücü keserler birden ama senin dediğine göre sadece ekran gidiyormuş. Arkadaşların da söylediği üzere bi ekran kartını servise göstermen faydalı olabilir
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı