R5 1600 AF 12nm ne kadara kadar OC yapılabilir?

hacimantvv

Kilopat
RX 570 8 GB ve B450M S2H anakartım var. R5 1600 AF 12nm işlemcimi OC yapmak istiyorum. En fazla kaç GHz'ye çıkarabilirim? Ve voltaj önerileriniz nedir? Teşekkürler.

1.4 Voltaj ile en fazla 4.1 Ghz stabil oluyor tabi işlemci soğutucun stok olmaması lazım,daha yüksek hızlar ilerde sıkıntı yaratabilir, maksimum 4.1 Ghz.

Silikon şansınıza göre değişir. İyi bir silikon denk geldi ise o anakart ile maksimum 4.2 GHz frekansa ulaşılabilir. Fazlası için yalnızca işlemci voltajı ile oynamak yetmez. Daha iyi bir anakart ve anakart voltajlarını da el ile ayarlayabilecek bilgi sahibi olmanız gerekir. OC durumunda stock soğutucunun yetersiz kalacağını belirteyim.

Yine ben. Silikon kalitesini biliyor musun? Cevaplamadan Reddit üzerinden denemiş kişilerin önerilerini yazacağım.

1.285V - 4.0 GHz (en çok yapılan)
1.225V - 4.0 GHz
1.352V - 4.3 GHz (sorunsuz en yüksek gördüğüm)
1.285V - 4.2 GHz
1.375V - 4.1/4.15 GHz

4GHz denedim voltaj ayarlarını da sağladım. Mavi ekran verdi 3.8 yaptım çalıştı. Herhangi bir sorun çökme vs. yok.

4GHz denedim voltaj ayarlarını da sağladım. Mavi ekran verdi 3.8 yaptım çalıştı. Herhangi bir sorun çökme vs. yok.
Ryzen Master üzerinden veya anakartın işlemci potansiyelini ölçtüğü "bloatware" uygulamalarından da test edebilirsin işlemcinin ne kadar ileri gidebileceğini.

Techpowerup'da 1.2 Volt ile (tam olarak emin değilim), 4 - 4.1 GHz deniyordu maksimum işlemci incelemesinde ama silikon kalitesine göre değişir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…