R5 1600 AF + 5500 XT vs R5 2600 ve RX 580

Hazır sistem mi? 2. sistem daha uzun ömürlü gibi geldi.
Bende bir süredir masaüstü almayı düşünüyorum ama fiyatlar çok yükseldi.
hazır sistemin üstüne eklenmiş bazı parçalar var.
1. sistem incehesap
2. sistem itopya
2. sistemi seçmenin sebebi ekran kartı. ASUS ROG STRIX RX580 T8G yani top Edition soğutma bakımından muazzam. 3 5 FPS için ısınan RX 5500 XT alacağınıza bence ROG alın. Anakart da ilerde eğer yüksek hızlı RAM eklemek isterseniz 4400MHz kadar destekliyor. Ayrıca Adata SU630 sorunlu bir SSD. Araştırıp bakabilirsiniz sorunlarına. Kasası da daha iyi 2. sistemin. Eğer 1. sistemi tercih ederseniz kesinlikle o SSD sorun çıkaracaktır. Başınız ağrır yani. 1. sistemin kasasına da pek sıcak bakamadım.
peki 1. sistemin ssd'sini değiştirip işlemcisini R7 2700 yapsam nasıl olur? bütçemi 200 tl kadar aşıyor ama çok sorun olacağını sanmam ya da bana 5500-5600 TL Civarlarına sistem önerebilir misin?

Hocam o sistem adam olmaz. Hem SSD hem ekran kartı başınızı ağrıtır. Ekran kartı 75 derece 80e kadar yolu var. Rog strix'in 60ı geçmeyeceğine adım kadar eminim. YouTube'da bir test vardı, adam karta yapacabileceği en yüksek overclocku yapsa bile hala 60 derecede stabildi.
peki 1. sisteme R7 2700 eklesem nasıl olur sence?

1. sistem daha iyi gibi görünüyor. Ayrıyeten eğer 2. sistemi alacaksanız o kasayı ve PSU'yu değiştirin kesinlikle.

Hazır sistemin üstüne eklenmiş bazı parçalar var.
1. sistem İncehesap.
2. sistem İtopya.

Peki 1. sistemin SSD'sini değiştirip işlemcisini R7 2700 yapsam nasıl olur? Bütçemi 200 TL kadar aşıyor ama çok sorun olacağını sanmam ya da bana 5500-5600 TL civarlarına sistem önerebilir misin?

Hocam neden illa 1. sistem dediğinizi anlamadım. O kart 3 yıl dayanacak olsa ROG STRIX 7 yıl dayanır. Yeni mimarinin getirisi 3 FPS ve düşük Watt değeri, bize bir şey katmaz. Zaten PSU 650W. Anakartın daha iyi olduğunu ve SSD konusunda fazla para vermeyeceğinizi göze alırsak kesinlikle 2. sistem diyorum ben. Sistem önerim INTEL 9400F-ASUS TUF3-GTX1660S-O6G-PRIME B365M-K-KINGSTON 480GB-CRUCIAL 16GB RAM - Vatan Bilgisayar i5-9400F bariz daha önde. Ekran kartına diyecek hiçbir şey yok. (Bu TUF Gaming'in yenilenmiş versiyonu yani eskisi gibi sorunlu değil) ve Vatan'dan alıyorsunuz.

Hocam neden illa 1. sistem dediğinizi anlamadım. O kart 3 yıl dayanacak olsa ROG STRIX 7 yıl dayanır. Yeni mimarinin getirisi 3 FPS ve düşük Watt değeri, bize bir şey katmaz. Zaten PSU 650W. Anakartın daha iyi olduğunu ve SSD konusunda fazla para vermeyeceğinizi göze alırsak kesinlikle 2. sistem diyorum ben.
önerinize uyacağım çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.

önerinize uyacağım çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.

Hazır sistem bakıyorsan limitini bilmiyorum fakat burada da bir alternatif var. Ramleri 2x8GB yaptığında 5100 civarı oluyor.

Hazır sistem bakıyorsan limitini bilmiyorum fakat burada da bir alternatif var. Ramleri 2x8GB yaptığında 5100 civarı oluyor.

SSD, kasa ve işlemcisi kötü. Bence alacaksa ya 2. Sistemi yada attığım sistemi almalı.

SSD, kasa ve işlemcisi kötü. Bence alacaksa ya 2. Sistemi yada attığım sistemi almalı.

Doğru ikinci sistem güzel daha önce de belirtmiştim. Bu şekilde 1 sene civarı kullanıp sonrasında indirimden 5600 XT veya yeni çıkan kartlardan birisiyle de değiştirebilir.

2. sistemi seçmenin sebebi ekran kartı. ASUS ROG STRIX RX580 T8G yani top Edition soğutma bakımından muazzam. 3 5 FPS için ısınan RX 5500 XT alacağınıza bence ROG alın. Anakart da ilerde eğer yüksek hızlı RAM eklemek isterseniz 4400MHz kadar destekliyor. Ayrıca Adata SU630 sorunlu bir SSD. Araştırıp bakabilirsiniz sorunlarına. Kasası da daha iyi 2. sistemin. Eğer 1. sistemi tercih ederseniz kesinlikle o SSD sorun çıkaracaktır. Başınız ağrır yani. 1. sistemin kasasına da pek sıcak bakamadım.
1. sistemin kasasına bence sıcak baktın.Sıcak yani kasa anladın 😀

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı