R5 1600 AF işlemci boşta 95 derece

sadalowq

Femtopat
Daha fazla  
Termal macununu ucuz bir ürünle değiştirdim. Sonuçlar pek iyi olmadı gibi. Şimdi Thermal Grizzly Kryonaut alacağım. Sorun çözülür mü? Pump out diye bir terim de duydum ama anlayamadım tam olarak. Ayrıca işlemci fanlarının vidaları nedense yuvaya doğru düzgün oturmuyor. Nasıl oturturum yuvaya? İşlemciyi şimdilik bu şekilde kullanırsam zarar görür mü?

Termal macununu ucuz bir ürünle değiştirdim. Sonuçlar pek iyi olmadı gibi. Şimdi Thermal Grizzly Kryonaut alacağım. Sorun çözülür mü? Pump out diye bir terim de duydum ama anlayamadım tam olarak. Ayrıca işlemci fanlarının vidaları nedense yuvaya doğru düzgün oturmuyor. Nasıl oturturum yuvaya? İşlemciyi şimdilik bu şekilde kullanırsam zarar görür mü?

Sistemi yenimi topladın veya sıvı soğutucu mu taktın?

Sistem kendini kapatır veya Windows'a giriş yapamazsın.
Soğutucuyu doğru bir şekilde oturt.
Windows'a giriş yapamazsın dememin sebebi de işlemci fanım bir süreliğine durdu ve aşırı ısındı Windows hiçbir şekilde tepki vermedi.

Boşta 95SE oyuna girsen 110u görür hiç iyi değil bir fotoğraf atsana bakalım.
Yeni macun gelene kadar kullanmayacağım gibi oyunlarda.
Pump-Out yapmıştır yüksek ihtimal.
Pump-Out nasıl temizlenir?
Sistemi yenimi topladın veya sıvı soğutucu mu taktın?
Hayır, 4 yıllık macun değişimi yapıyordum.
Sistem kendini kapatır veya Windows'a giriş yapamazsın.
Soğutucuyu doğru bir şekilde oturt.
Windows'a giriş yapamazsın dememin sebebi de işlemci fanım bir süreliğine durdu ve aşırı ısındı Windows hiçbir şekilde tepki vermedi.
Fanın vidalarını takarken boşa dönüyor vidalar plakaya yaslamama rağmen. Tam olarak yaslayamıyorum nedense.

Az önce bir kez ekran bembeyaz oldu PC kapandı işlemci ile alakalı mıdır?

Yeni macun gelene kadar kullanmayacağım gibi oyunlarda.

Pump-out nasıl temizlenir?

Hayır, 4 yıllık macun değişimi yapıyordum.

Fanın vidalarını takarken boşa dönüyor vidalar plakaya yaslamama rağmen. Tam olarak yaslayamıyorum nedense.

Az önce bir kez ekran bembeyaz oldu PC kapandı işlemci ile alakalı mıdır?

Plaka yalama olmuş olabilir veya vidalar anakartı dik tut plakayı da arkadan destekle o şekilde dene.

Sorunun ucuz macundan kaynaklandığını düşünmüyorum. Diş macunu bile sürseniz boşta bu kadar sıcak çalışmaz işlemciler. Sorununuz %90 ihtimalle fanı takamamanızdan kaynaklanıyor. Vidaların boşa dönmemesi lazım. Fan montajını yaparken bir şeyi kesinlikle yanlış yapıyorsunuzdur. Eğer montajın üstünden gelemezseniz mecbur bir bilgisayarcıya vs. götürüp montajı yapmalarını isteyin. Dediğim gibi ne kadar ucuz macun sürerseniz sürün boşta bu değerleri görmemesi lazım işlemcinin. Bunun tek mantıklı açıklaması herhangi bir fanın işlemciyi soğutmuyor olmasıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı