R5 1600 AF overclok için soğutucu önerisi

Makaleler
1
Yer
C:/Program Files/Antalya
Daha fazla  
Meslek
Satış Yöneticisi
RAM
16 GB Ripjaws 3000 MHz Dual Kit
Ekran kartı
Evga GTX 1080 FTW2
Anakart
MSI B450M-A Pro Max
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600AF
Merhaba arkadaşlar, stok soğutucu normalde yetiyor fakat overclock yapmak istiyorum.

Bütçe olarak kule tipine en fazla 1.000 ₺, sıvı soğutma için en fazla 1.800 ₺'ye çıkarım.

Şöyle bir durum var ki, internetten alışveriş yapmayı sevmiyorum. Vatan Bilgisayar'dan öneri yapabilirseniz mükemmel olur. Her türlü Vatan Bilgisayar'dan alacağım çünkü.

Önerilerinizi bekliyorum. Overclock ile birlikte % kaç fark oluşacağını tahmini olarak yazabilirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Düzenleme: AMD Ryzen 5 5500 almayı düşündüm, Vatan Bilgisayar'da 1.700 ₺'ye düşmüş fakat neredeyse hiç fark yok gibi gördüm. Belki yanılıyorumdur. İzlediğim testlerde öyleydi.

% kaç fark edeceğini kestirebilmek zor, işlemcinizin silikon kalitesine bağlı. 1800 lira bütçelere çıkabiliyorsanız işlemci güncellemenizi tavsiye ederim. OC ile %10-15 arası performans kazanmaktansa aşağıdaki işlemciyi alır geçerdim yerinizde olsam.

% kaç fark edeceğini kestirebilmek zor, işlemcinizin silikon kalitesine bağlı. 1800 lira bütçelere çıkabiliyorsanız işlemci güncellemenizi tavsiye ederim. OC ile %10-15 arası performans kazanmaktansa aşağıdaki işlemciyi alır geçerdim yerinizde olsam.

Gördüğüm kadarıyla bu işlemciyle de aradaki fark pek fazla değil. Soğutucu alırsam belki diğer aya işlemci değiştirim ona da overclock yapabilirim diye düşündüm.

Hocam sadece naçizane tavsiye, kendi işlemcinizi satıp üstüne koyup R5 5600 alsanız. Overclock ile ulaşacağınız çok çok üstünde bir değere ulaşsanız.
Evet ama satmak zor geliyor nedense. İş saatlerim bu ara fazla ondan sanırım. Genel olarak soğutucuya sıcak bakmıyorsunuz sanırım. Yani işlemci değiştirmek daha önemli diyorsunuz.

Ryzen 5500 ile 1600 AF arasında dağlar kadar fark var. Ayrıca o işlemciyi (1600AF) ben 4.2GHz gibi ekstrem bir O.C yaptım ama yinede oyunlarda pek performans artmıyordu. Bence elindeki işlemciyi satıp R5 5600 al.

Gördüğüm kadarıyla bu işlemciyle de aradaki fark pek fazla değil. Soğutucu alırsam belki diğer aya işlemci değiştirim ona da overclock yapabilirim diye düşündüm.
Overclock ile elde edebileceğiniz performans, stock performansa çok uzak değil. Hissedilir bir fark için 5. nesil bir işlemciye geçmek çok daha mantıklı açıkçası. 5500 ile 1600 AF arasında azımsanmayacak düzeyde fark var. 5600 düşünürseniz bu fark daha da açılıyor.
Yerinizde olsam 5600 ya da 5500 tercihinde bulunur, sonrasında bir kule tipi soğutucu edinirdim. 5600 ile giriş seviye bir kule tipi soğutma kullanıyorum ve performansı oldukça tatmin edici, 1600 AF'den geçiş yaptım ben de.

Ryzen 5500 ile 1600 AF arasında dağlar kadar fark var. Ayrıca o işlemciyi (1600AF) ben 4.2GHz gibi ekstrem bir O.C yaptım ama yinede oyunlarda pek performans artmıyordu. Bence elindeki işlemciyi satıp R5 5600 al.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videolara bakıyorum mesela hocam da birinde 67 FPS iken birinde 68-70 FPS oluyor gibi gözüküyor. Bu videolarda yanlışlık mı var anlamadım orayı. İçimden diyorum ki 1-2 FPS için neden geçeyim. Dediğim gibi izlediğim şeylerde, baktığım kaynaklarda yanlışlık olabilir veya kaçırdığım yerler. Öğrenmek için soruyorum yanlış anlaşılmasın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videolara bakıyorum mesela hocam da birinde 67 FPS iken birinde 68-70 FPS oluyor gibi gözüküyor. Bu videolarda yanlışlık mı var anlamadım orayı. İçimden diyorum ki 1-2 FPS için neden geçeyim. Dediğim gibi izlediğim şeylerde, baktığım kaynaklarda yanlışlık olabilir veya kaçırdığım yerler. Öğrenmek için soruyorum yanlış anlaşılmasın.

RX 590'ı her iki işlemcide çok rahat besleyebilir o yüzden aralarındaki farkı göremezsin. Ben RX 6600'de iki işlemciyi de kullandım aralarında ciddi farklar var. Tabii R5 5600 alabilirsen dahada iyi olur.

RX 590'ı her iki işlemcide çok rahat besleyebilir o yüzden aralarındaki farkı göremezsin. Ben RX 6600'de iki işlemciyi de kullandım aralarında ciddi farklar var. Tabii R5 5600 alabilirsen dahada iyi olur.
Evet şimdi farkettim siz söyleyince. Ben darboğaz yiyorum GTA 5'te. 70 FPS alıyorsam mesela Ryzen 5 5500 ile ne kadar alırım acaba? 75 FPS ise mesela geçmeye değer görmem. Attığım videoda öyle gibiydi. Ondan kafam çok karıştı.

Overclock ile elde edebileceğiniz performans, stock performansa çok uzak değil. Hissedilir bir fark için 5. nesil bir işlemciye geçmek çok daha mantıklı açıkçası. 5500 ile 1600 AF arasında azımsanmayacak düzeyde fark var. 5600 düşünürseniz bu fark daha da açılıyor.
Yerinizde olsam 5600 ya da 5500 tercihinde bulunur, sonrasında bir kule tipi soğutucu edinirdim. 5600 ile giriş seviye bir kule tipi soğutma kullanıyorum ve performansı oldukça tatmin edici, 1600 AF'den geçiş yaptım ben de.
Evet 5600 ile güzel fark var fakat fiyatı da yüksek biraz. Aslında maaş zamanı veya güzel bir zamanda geçebilirim. Biraz aceleci davranıyorum şuan Ryzen 5 5500'ü gidip yarın alabilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı