R5 1600 AF ve B450M S2H sistem görüntü gelmiyor

peymil

Zeptopat
Katılım
11 Temmuz 2020
Mesajlar
14
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2
Merhaba,

Yeni bir sistem topladım fakat daha ilk açılışını yapmayı bile başaramadım. RAM olarak CMK16GX4M1D3000C16 modelini, ekran kartı olarak da RX570 Armor kullanıyorum.

RX570'in ve güç kaynağının sağlamlığından (başka sistemde denediğim için) şüphem yok. Anakarta buzzer bağladığımda hiçbir uyarı sesi alamıyorum. RAM ve RAM Mosfet'i ısınıyor fakat CPU ve CPU Mosfet'i ısınmıyor. PSU'nun 8 pin CPU girişini dandik bir multimetre ile kontrol ettiğimde 12.4 Volt alıyorum. CPU ve RAM'i taktığımda 2 farklı PSU'dan da PSU açık olmadığı halde garip bir ses geliyor. CPU bacaklarında sorun yok.

Sorunun anakart veya işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum. Arena teknik servisine gideceği için emin olmadan göndermek istemiyorum. Test edebileceğim başka bir anakart yok. Lütfen "RAM'ini silgiyle sil" gibi önerilerde bulunmayın. Kablolamamı birkaç defa kontrol ettim. Sorunun hangi parçadan kaynaklandığını anlamak için önerilerinizi bekliyorum.
 

ErdincOTA

Hectopat
Katılım
3 Şubat 2018
Mesajlar
1.265
En iyi cevaplar
5
Beğeniler
555
Sen sorunun kaynağını bulmuşsun zaten, ben de yerinde olsam CPU ve Anakarttan şüphelenirdim.
Benim önerim biraz bekleyip kafa dağıtıp sistemi tekrardan kolaçan etmen olur, insan tek oturuşta yapınca hele ki alan biraz dar ise hiçbir yanlışı göremiyor. Bu arada CPU fanı dönüyor mu? Yani hiç mi tepki vermiyor?
 
KS
peymil

peymil

Zeptopat
Katılım
11 Temmuz 2020
Mesajlar
14
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2
Evet fanlar dönüyor. Dönüşleri yarı hızında gibi, son devir dönmüyor. Sistemi birkaç gündür deniyorum ve birçok defa baştan toplamayı -uzay montaj dahil- denedim.
 

Tipitip

Decapat
Katılım
2 Ekim 2017
Mesajlar
623
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
452
Evet fanlar dönüyor. Dönüşleri yarı hızında gibi, son devir dönmüyor. Sistemi birkaç gündür deniyorum ve birçok defa baştan toplamayı -uzay montaj dahil- denedim.
Görüntü kablosunu ekran kartına taktığınızdan emin misiniz? Anakarta da takmış olabilirsiniz.
 

Tipitip

Decapat
Katılım
2 Ekim 2017
Mesajlar
623
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
452
Hayır ekran kartına takıyorum. Ayrıca buzzerdan post sesi de gelmiyor.
Bir de anakartın arka lehimlerini iyice kontrol edin. Montaj sıransında lehimlerden biri zarar görmüş olabilir.
 

ErdincOTA

Hectopat
Katılım
3 Şubat 2018
Mesajlar
1.265
En iyi cevaplar
5
Beğeniler
555
Evet fanlar dönüyor. Dönüşleri yarı hızında gibi, son devir dönmüyor. Sistemi birkaç gündür deniyorum ve birçok defa baştan toplamayı -uzay montaj dahil- denedim.
Sorun RAM'de sanırım. Ama CPU mosfeti ısınmıyor demişsiniz.
 

ErdincOTA

Hectopat
Katılım
3 Şubat 2018
Mesajlar
1.265
En iyi cevaplar
5
Beğeniler
555
Bu arada ilk açılışta yaklaşık 20 saniye ekrana filan görüntü gelmez, belki daha uzun sürebilir, çalıştırıp biraz bekleyin. Bir şey aklıma geldi, CPU kısmında sıkıntı olsa sistem 10 saniye fanları döndürüp kapanır, RAM i kontrol edin.
 

Tipitip

Decapat
Katılım
2 Ekim 2017
Mesajlar
623
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
452
Sorun RAM'de sanırım.
Görünürde lehim hatası veya patlamış kapasitör yok.
Aynı sorun bende de olmuştu. İki RAM vardı, birini çıkardım diğeri kaldı, açıldı. Sonra diğer RAM'i taktım yine görüntü gelmedi. RAM pinlerini silgi ile sildim, işe yaramaz zannediyordum. Gerçekten işe yaradı. Arkadaş yazmayın demiş diye yazmadım fakat denemediyseniz bir deneyin isterseniz.
 



Yukarı