R5 1600 AF ve B450M S2H sistem görüntü gelmiyor

peymil

Femtopat
Katılım
11 Temmuz 2020
Mesajlar
14
Merhaba,

Yeni bir sistem topladım fakat daha ilk açılışını yapmayı bile başaramadım. RAM olarak CMK16GX4M1D3000C16 modelini, ekran kartı olarak da RX570 Armor kullanıyorum.

RX570'in ve güç kaynağının sağlamlığından (başka sistemde denediğim için) şüphem yok. Anakarta buzzer bağladığımda hiçbir uyarı sesi alamıyorum. RAM ve RAM Mosfet'i ısınıyor fakat CPU ve CPU Mosfet'i ısınmıyor. PSU'nun 8 pin CPU girişini dandik bir multimetre ile kontrol ettiğimde 12.4 Volt alıyorum. CPU ve RAM'i taktığımda 2 farklı PSU'dan da PSU açık olmadığı halde garip bir ses geliyor. CPU bacaklarında sorun yok.

Sorunun anakart veya işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum. Arena teknik servisine gideceği için emin olmadan göndermek istemiyorum. Test edebileceğim başka bir anakart yok. Lütfen "RAM'ini silgiyle sil" gibi önerilerde bulunmayın. Kablolamamı birkaç defa kontrol ettim. Sorunun hangi parçadan kaynaklandığını anlamak için önerilerinizi bekliyorum.
 
Sen sorunun kaynağını bulmuşsun zaten, ben de yerinde olsam CPU ve Anakarttan şüphelenirdim.
Benim önerim biraz bekleyip kafa dağıtıp sistemi tekrardan kolaçan etmen olur, insan tek oturuşta yapınca hele ki alan biraz dar ise hiçbir yanlışı göremiyor. Bu arada CPU fanı dönüyor mu? Yani hiç mi tepki vermiyor?
 
Evet fanlar dönüyor. Dönüşleri yarı hızında gibi, son devir dönmüyor. Sistemi birkaç gündür deniyorum ve birçok defa baştan toplamayı -uzay montaj dahil- denedim.
 
Bu arada ilk açılışta yaklaşık 20 saniye ekrana filan görüntü gelmez, belki daha uzun sürebilir, çalıştırıp biraz bekleyin. Bir şey aklıma geldi, CPU kısmında sıkıntı olsa sistem 10 saniye fanları döndürüp kapanır, RAM i kontrol edin.
 
Sorun RAM'de sanırım.
Görünürde lehim hatası veya patlamış kapasitör yok.
Aynı sorun bende de olmuştu. İki RAM vardı, birini çıkardım diğeri kaldı, açıldı. Sonra diğer RAM'i taktım yine görüntü gelmedi. RAM pinlerini silgi ile sildim, işe yaramaz zannediyordum. Gerçekten işe yaradı. Arkadaş yazmayın demiş diye yazmadım fakat denemediyseniz bir deneyin isterseniz.
 

Geri
Yukarı