R5 1600 AF ve GTX 1650 BF4'te darboğaz yapar mı?

İşletim sistemi
Windows 10

kkk0641

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, bu konularda çok fazla bir şey bilmediğim için konu açarak sorma gereği duydum. Yaklaşık 1 hafta önce masaüstü bir bilgisayar aldım.
  • İşlemci: AMD R5 1600 AF
  • Ekran kartı: ASUS TUF NVIDIA GTX 1650 OC
  • RAM: 8 GB
  • Anakart: ASUS Prime A320M-K 3200MHz(OC) DDR4
  • SSD: 240
  • HDD şu anlık yok.
Battlefield 4 oyununda sağ tarafda FPS düşüşüne dair ikon çıkıyor. Oyunun ayarları Ultra'dayken 100-120 FPS Low yaptığımdaysa 100-180 arası oluyor fakat FPS monitör programı ile girip baktığımda CPU ve GPU değerleri normal olarak gözüküyor. Bu ekran görüntüsü Ultra ayarlardayken alınmıştır. Bu sistemin darboğaz yapması normal midir?
Ve diğer merak ettiğim konu ise sadece SSD olduğu için bu durum olabilir mi?

fpsss.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi marka ve model?
PATRIOT 8GB Viper Steel Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
Ayarlar da bu şekilde. Herhangi bi kasma, donma olmuyor. Serverların bazıları 70hz olduğu için anlık 70-90 arası fps alınca hafif kasıyor ama hemen düzeliyor. Şu sağdaki warning icon dedikleri şey çok sinir bozucu.

Dosya Ekleri

• ayarlar.png
    ayarlar.png
    3,6 MB · Görüntüleme: 50
  • sssss.png
    sssss.png
    750,4 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
RAM takviyesi ile çift kanal yapmak performansa da etki eder. Valorant oyununda da ikide bir hata çıkıyor istemci FPS diye, FPS düşmüyor bile. Oyun deneyiminde sorun yoksa göstergelere takılma. Bu sarada SSD marka ve modeli sormak istemiştim.

SSD : ADATA 240GB SU630 SATA 3.0 2.5" Disk (520MB Okuma / 450MB Yazma). Yani CPU kullanımı normal gözüküyor ama altındaki Core'larda bazıları 90 gözüküyor ya onlardan dolayı olabilir mi? Yoksa genel kullanıma mı bakmak gerek?
Bi ara CS:Go'da da yapmıştı anlamadım nedenini

Son düzenleme:
İşlemci çekirdeklerinin hepsi aynı oranda çalışmaz, onda endişelenecek bir şey yok. Kullandığın SSD kronik sorunları olan bir model, okuma-yazma hızının hızla düşmesi gibi nedenlerle oyun içinde de takılmalara yol açabilir. Alalı daha bir hafta olduysa SSD'yi daha iyisi ile değiştirmek iyi olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı