R5 1600 OC sonrası hata veren çekirdeği devre bışı bırakma

UluErdem25

Kilopat
Yer
Ofis
Anakart
MSI X370 SLI PLUS
İşlemci
R5 1600 14nm
R5 1600 14nm işlemci kullanıyorum. 1.35V 3.8 GHz civarlarında sıkıntısız çalışıyor. 3.9 GHz veya 4 GHz denediğimde Prime95 testinde sadece 1. çekirdek hata veriyor. 1.45V'a kadar denedim, diğerleri o hata verene kadar stabil gözüküyordu.

Sorum şu: Bu çekirdeğin kullanılmamasını sağlayabilir miyim? Görev yöneticisinde benzeşmeyi ayarlama adlı ayar ile bir programın kullandığı çekirdekleri spesifik olarak yönetebiliyorum. Bunu varsayılan yapmam mümkün mü?

1644158566228.png

Sorum şu: Bu çekirdeğin kullanılmamasını sağlayabilir miyim?

MSConfig'teki tik bu sefer işe yarıyor gibi. :D

OC yapmışsın, ancak;
  • PSU
  • Termal çözüm (soğutucu, termal macun, kasa)
Bunlardan bahsetmemişsin, yaptığın OC hakkında hiçbir fikrim yok şu an.

İstersen Ryzen Master üzerinden çekirdek başına OC yapabilirsin, ancak ayarladığın o OC profili Ryzen Master devreye girince çalışır büyük ihtimal her daim.

MSConfig'teki tik bu sefer işe yarıyor gibi. :D

OC yapmışsın, ancak;
  • PSU
  • Termal çözüm (soğutucu, termal macun, kasa)
Bunlardan bahsetmemişsin, yaptığın OC hakkında hiçbir fikrim yok şu an.

İstersen Ryzen Master üzerinden çekirdek başına OC yapabilirsin, ancak ayarladığın o OC profili Ryzen Master devreye girince çalışır büyük ihtimal her daim.

Hocam MSConfig'te kaç iş parçacığının çalışacağı seçiliyor hangilerinin değil. Ekteki görüntü görev yöneticisinden.

Kasa, PSU: Everest Range-7 Peak-650w Usb 3.0 Midt Atx Siyah Kasa fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Soğutucu: Dark freezer x94rd
Termal Macun: Wipaste C2 4Gr 6 W/M-K Yüksek Performanslı Alman Termal Macun : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Ryzen Master ile tek çekirdeğe nasıl OC yapıyoruz? Birisini değiştirdiğimde hepsi değişiyor.

Hocam MSConfig'te kaç iş parçacığının çalışacağı seçiliyor hangilerinin değil. Ekteki görüntü Görev Yöneticisi'nden.

O işin şakası be abi ciddiye alma orayı. 😁 Görev Yöneticisi'nden yapılabilir göründüğü kadarı ile ancak tavsiyem değil.

Kasa+PSU pek iç açıcı gelmedi doğrusu, sıcaklıklar ne kadar Prime95'te izleme yaptın mı?

En iyisi OC'ye baştan en düzgün şekilde başlamak gibi, All-Core bir OC yapıyorsan tüm çekirdeklerin hatasız olması lazım ki başarılı bir OC olsun. Ki verdiğin voltaj da bayağı fazla, 1.5v azami diye biliyorum.

3.750GHz 1.25v ile başla bakalım, yetmezse voltajı arttır 1.275v yap. O şekilde not ala ala 3.750GHz ile hangi voltaj gidiyor bulalım. Buradan yola çıkarak da yürür gider zaten.
Ryzen Master ile tek çekirdeğe nasıl OC yapıyoruz? Birisini değiştirdiğimde hepsi değişiyor.

Advanced View'da profil seçince çekirdekten çekirdeğe değiştirebiliyorsun.

R5 1600 14nm işlemci kullanıyorum. 1.35V 3.8 GHz civarlarında sıkıntısız çalışıyor. 3.9 GHz veya 4 GHz denediğimde Prime95 testinde sadece 1. çekirdek hata veriyor. 1.45V'a kadar denedim, diğerleri o hata verene kadar stabil gözüküyordu.

Hocam OC yapmasını biliyorum, aşağı voltajlarda bu çekirdek hata veriyor yine. Amacım ondan kurtarmak.

Advanced View'da profil seçince çekirdekten çekirdeğe değiştirebiliyorsun.

O ayarı bulamadım nerede?

1644160299403.png

Hocam OC yapmasını biliyorum, aşağı voltajlarda bu çekirdek hata veriyor yine. Amacım ondan kurtarmak.

Çekirdek her türlü mü hata veriyor? Yüksek frekans veya voltajdan değil yani?

O ayarı bulamadım nerede?

Çekirdek frekansları görünüyor işte, oradan çekirdek başına arttırım yapabiliyor olmalısın. Bi' dene bakalım.

Çekirdek her türlü mü hata veriyor? Yüksek frekans veya voltajdan değil yani?

Hocam o çekirdeğin silikon kalitesi aşağıda diyelim. Çekirdek sağlam ama diğerlerine göre OC potansiyeli düşük.

Çekirdek frekansları görünüyor işte, oradan çekirdek başına arttırım yapabiliyor olmalısın. Bi' dene bakalım.

Hocam galiba benim işlemci desteklemiyor, zen2 işlemci kullananların uygulaması değişik.

Hocam o çekirdeğin silikon kalitesi aşağıda diyelim. Çekirdek sağlam ama diğerlerine göre OC potansiyeli düşük.

Anlıyorum, istersen devre dışı bırakabilirsin ancak ben yapmazdım doğrusu.

Hocam galiba benim işlemci desteklemiyor, zen2 işlemci kullananların uygulaması değişik.

Zen 2'lerin uygulaması değişik biliyorum da, yine de işlevlerinin aynı olması lazım. Direkt bir tanesini seçip arttırınca All-Core olarak mı arttırıyor frekansı?

1644160908672.png

Ryzen Master'ın kendi help sayfasında yazıyor yani bu, uygulama arayüzü farklı görünüyor ama aynı işlevde olması lazım yine de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı