R5 1600 RX 580 sistemde ekran bir anda gidiyor

Shirioh

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, normal kullanımda vesaire bilgisayar bir anda kapanıyor klavye, mouse gibi her şeyin ışığı gidiyor sadece kasanın RGB'leri yanıyor ve kasa çalışmaya devam ediyor ancak herhangi bir şekilde ne ses geliyor ne görüntü. Bundan 1 hafta önce işlemcinin termal macununu değiştirdim hiçbir sorun yoktu o yüzden ondan olduğunu sanmıyorum. Dün akşam sinirle kasanın olduğu masaya vurdum direkt olarak kasaya veya herhangi bir şeye vurmadım. Sonra geceye doğru bir kere bilgisayar çöktü bir daha da çöküntü yaşamadım. Ertesi gün oyuna girmeye çalıştıktan sonra bilgisayar çöktü ve bir daha oyuna giremedim. Format atmayı denedim hala devam ediyor. Kasanın içini açıp kabloların oynayıp oynamamış olmasını kontrol ettim. Sıcaklık değerlerini kontrol ettim hiçbirinde sorun yok. Vurmanın etkisiyle bir durum olmuş olabilir mi? Veya başka neden kaynaklanıyor olabilir ona göre yakın zamanda bir bilgisayarcıya göstereceğim.

Sistem özelliklerim.
Ryzen 5 1600.
RX 580 8 GB.
8x2 Ripjaws V G.Skill 3000MHz RAM (BIOS ayarlamasını yaptım)
Power Boost BST-ATX700b "stallıon" 700W 80+ Bronze.

Öncelikle merhaba, normal kullanımda vesaire bilgisayar bir anda kapanıyor klavye, mouse gibi her şeyin ışığı gidiyor sadece kasanın RGB'leri yanıyor ve kasa çalışmaya devam ediyor ancak herhangi bir şekilde ne ses geliyor ne görüntü. Bundan 1 hafta önce işlemcinin termal macununu değiştirdim hiçbir sorun yoktu o yüzden ondan olduğunu sanmıyorum. Dün akşam sinirle kasanın olduğu masaya vurdum direkt olarak kasaya veya herhangi bir şeye vurmadım. Sonra geceye doğru bir kere bilgisayar çöktü bir daha da çöküntü yaşamadım. Ertesi gün oyuna girmeye çalıştıktan sonra bilgisayar çöktü ve bir daha oyuna giremedim. Format atmayı denedim hala devam ediyor. Kasanın içini açıp kabloların oynayıp oynamamış olmasını kontrol ettim. Sıcaklık değerlerini kontrol ettim hiçbirinde sorun yok. Vurmanın etkisiyle bir durum olmuş olabilir mi? Veya başka neden kaynaklanıyor olabilir ona göre yakın zamanda bir bilgisayarcıya göstereceğim.

Sistem özelliklerim.
Ryzen 5 1600.
RX 580 8 GB.
8x2 Ripjaws V G.Skill 3000MHz RAM (BIOS ayarlamasını yaptım)
Power Boost BST-ATX700b "stallıon" 700W 80+ Bronze.

RAM'leri kontrol et ekran kartını kontrol et belki girişi oturmamıştır vurunca oynamıştır olağan şeyler.

PSU satın almak isterseniz konu açın yardımcı olalım o güç kaynağını da hemen değiştirin diğer donanımlara zarar bile verebilir.
farklı konularda rx 580 gibi ekran kartlarındada buna benzer durum yaşamışlar o yöntemlerede başvurmayı düşünüyorum bi olmadı psu için farklı bir konu açarım

RAM'leri kontrol et ekran kartını kontrol et belki girişi oturmamıştır vurunca oynamıştır olağan şeyler.
hepsini kontrol ettim ekran kartını tamamen çıkartıp geri taktım hatta ekran kartının macunu bayadır değişmemişti onuda değiştirdim

farklı konularda rx 580 gibi ekran kartlarındada buna benzer durum yaşamışlar o yöntemlerede başvurmayı düşünüyorum bi olmadı psu için farklı bir konu açarım
Evet RX 580 maalesef bu konularda biraz sorunlu bir kart. Siz diğer yöntemleri deneyin çözülürse de güç kaynağını değiştirmeye bakın çünkü gerçekten kötü bir ürün.

RAM'leri çıkarıp yeniden takın ve farklı bir PSU ile deneyin.

Bir kişi şöyle yapmış belki senin problemini çözer. Aynen şöyle yapıyoruz: AMD yazılımına gir, yukarıdaki performans seçeneğinden ayarlanıyor a tıkla orada GPU ayarı olacak devre dışı diyecek onu etkin yapıp maksimum frekans % kısmını -8 yap. Değişiklikleri kaydet ve çık. Bu kadar.

bu gün sorun neredeyse yok denilecek kadar azdı gta 5 rage mp girdim başta sorun vardı sonra girebildim ancak oyun ayarlarında değişiklik yaparken yine çöktü senin dediğin yöntemi de denedim ama yine farklı bir sonuç alamadım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı