R5 1600 sistem aniden kapanıyor

akadesa65

Yoctopat
Katılım
20 Eylül 2021
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
CPU: AMD Ryzen 5 1600 CPU.
Anakart ve işletim sistemi: Gigabyte B450M S2H / BIOS F62b - Windows 10 Pro 62bit işletim sistemi.
GPU: ASUS ROG STRIX NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti.
RAM: Kingston HyperX Fury 2666MHz 1X 8 GB.
PSU: Cooler Master RS-500-PSAP-L3 500 Watt.

Yukarıda yazdığım sistemimle iki gün öncesine kadar oyun oynarken hiçbir sorunla karşılaşmazken, birdenbire Black Desert oynarken bilgisayarım hiçbir hata/mavi ekran vermeden direkt güç kesti. Tekrar açıp tekrar oyuna girdiğimde 1 dakikayla 5 dakika arasında yine aynı şeyi yaşadım. İnternette uzun aramalar sonucu birçok çözüm yolunu denedim. Bunlardan bazılarını aşağı yazıyorum.

1- Oyunu oynarken kapanmadan öncesine kadar sıcaklıkları kontrol ettim. CPU sıcaklığım 65, GPU sıcaklığım 63 derecenin üzerine çıkmadı.
2- Windows'u sıfırlayıp tekrar yükledim.
3- Driverlarımı güncelledim.
4- Bilgisayarımın bütün parçalarını temizledim.
5- Güç kablolarını kontrol ettim ve tüm sistem parçalarının yerine düzgün takıldığından emin oldum.

Bilgisayarımda herhangi bir donma, kasma veya yavaşlık gibi bir durum söz konusu değil. Sadece oyunu oynamaya çalışınca kapanıyor. Şu an bilgisayarımda herhangi başka bir oyun kurulu olmadığı için deneme yapamıyorum. Stres testi gibi konularda acemi olduğum için sistemimin sağlığı için yapmadım, önce sizlere danışmak istedim. Bu sorunu arattığımda PSU değiştirmenin fayda sağladığını söyleyenler de var ancak bir o kadar da PSU değiştirip aynı sorunu yaşamaya devam edenler de var. Sizin önerileriniz nelerdir lütfen.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı