R5 1600 sistemi yenileme önerisi

Önceden CS:GO Valorant FIFA takılıyordum ama insanlardan bıktım artık assasin Creed, Far Cry, Witcher gibi oyunlarla ilgileniyorum. Kısacası açık dünya hikaye ve FPS.

RTX 4060 ekran kartıma uyum sağlar mı? Ya da ekran kartı ve anakart uyumu diye bir şey var mı :)

Anakart Ryzen hiçbir şekilde desteklemiyor Ryzen serilerine uyumlu.

4060 PCI Express 4.0 X8 yolunu kullandığı için ve sizin anakartınız da 3.0 desteklediği için ufak bir performans kaybı olur ama almamak için sebep değil bence.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan bakabilirsiniz.

Hikayeli oyunlar oynuyorsan ve harcayacak paran varsa RTX 4060 en iyi tercih bence. Witcher 4 gelecek 4060 çok rahat kaldırır oyunu.

5600 de iyi ama 5600X daha iyi bence güzel bir fan takarsa ısınma sorunuda olmaz.

Bence hem fiyatına değmez hem de ona vereceği paraya kule tipi güzel bir soğutucu alabilir, zaten aralarında çok ufak bir fark var 5600'e overclock yapılınca 5600X'le aşağı yukarı aynı performansı veriyor.

Bence: Yeni CPU 5700X3D tavsiye ederim (BIOS güncellemesi atmayı unutmayın çünkü BIOS 5000 serisi ile uyumlu olmayabilir (RİSKLİ!)), RAM tek bir çubuksa onun aynısını alın, GPU RTX 3060 12GB veya 6700 XT olabilir (2. el), ve 500gb yetmezse 1tb alın.

Çok rahat FPS artışı yaşarsınız tüm oyunlarda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı