Merhaba arkadaşlar, ben 1 ay önce Teknobiyotik'ten sistem topladım. Bilgisayar elime ulaştığında direk CS:GO ve LOL yükledim ama sıkıntı burada başladı, yüksek ayarlarda veya düşük ayarlarda belirli aralıklarla ile FPS düşmesi yiyorum, anlık bir düşme oluyor. Çok uzun araştırdım konuyu ama çözüm bulamadım. Sadece bildiğim tek şey görev yöneticisinden baktığımda işlemci ve ekran kartı normal çalışırken aniden aşağılara inmesi ve yükseldiğini gördüm, her türlü çözümü denedim. En son kafayı yemek üzereydim ki burada şansımı deneyeyim dedim.
ondan dolayı darboğaz yaşıyor olabilirsin bende yaşadım çünkü rx 570 ile
oyunlarda kapanma yapmıyor ise 500 lük psu yeterlidir
monitörün eğer modelini biliyorsanız atar mısınız ya da monitörü çekipte atar mısnız
Biraz cahilim, detaylı anlatır mısınız
Biosum iki güncelleme geride 2.30 da en sonu 3.70 bios güncellemeye gönlüm razı olmadı hata yaparım diye temiz bir format deniyeceğim ilgendiğin için teşekkür ederim. Sorun ramse 1 aya aynı ramden alırım yeter ki düzelsin.
BIOS güncel mi? PSU olarak bir sıkıntınız yok. Üretici kendi sitesinde önerilen güç kaynağı için 500 Watt demiş zaten. Sizin de iyi bir güç kaynağınız var. (özellikle sizin elinizdekinde bir sorun var mı onu bilemem ama zannetmiyorum) Çözüm olarak tekrar temiz bir format deneyebilirsiniz ama önce BIOS güncellemesini yapın onun üzerine Windows kurun. (önce Windows kurup üstüne BIOS güncellemesi olmasın) Bir de sisteminize aynı bellekten bir tane daha 8GB ekleyebilirsiniz. Ryzen sistemlerde takılmalar tek ramden kaynaklanabiliyormuş. O yüzden ikili ram öneriliyor.
Stuttering sorunu kartta varsa anlık takılmalar yaşarsınız. Her oyunda olur. GPU kullanımını msi afterburner dan izleyin GPU kullanımı düşerken bu takılma veya fps Drop oluyorsa stuttering sorunu olabilir.
Teknik servise yolladım, ne yaptıysanız uyguladım ekran spu bios en sonunda sıkıldım geri yolladım bakalım sorun neymiş, her şey için teşekkürler beyler