R5 1600AF sistemde oyun donuyor ve aniden FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10

tigana94

Hectopat
Katılım
28 Haziran 2019
Mesajlar
74
Ekran kartı
R7 370
İşlemci
R5 1600AF
Oyun bir anda donuyor ve yaklaşık 15 saniye sonra devam ediyor. Bu 15 saniyelik süreçte sistem yanıt veriyor. Sadece oyunda patlama esnasında gidiyor. İşlemci ve ekran kartının değerlerini gösterecek şekilde video aldım. Oyun HDD'de yüklü bundan dolayı olabilir mi yoksa sorun farklı bir yerde mi acaba?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hard disk kaynaklı gibi görünüyor sağlığı kaç.

1, 1-5 yıl kadar oldu alalı. Bad sector taraması yapmalı mıyım ? İlk aldığımda yapmıştım herhangi bir sorun yoktu.

1655652744873.png
 
HDD sağlığı çok iyi, bad sector deneyebilirsin. Bu sorun ne zamandan beri var.
Oyunu daha yeni oynamaya başladım. Oyuna başlarken 1440 x 900 çözünürlüğe sahip bir monitörle oynuyordum. Bugün ise 1920 x 1080 çözünürlüğe sahip bir monitör bağladım. Ondan sonra oldu. Bundan kaynaklanıyor olabilir mi
 
Oyunu daha yeni oynamaya başladım. Oyuna başlarken 1440 X 900 çözünürlüğe sahip bir monitörle oynuyordum. Bugün ise 1920 X 1080 çözünürlüğe sahip bir monitör bağladım. Ondan sonra oldu. Bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Sadece bu oyunda mı bu sorun. Steam'de ise oyun dosya kontrol eder misin bir de ayarlarını baştan yap belki çözünürlük değişimi sonrası olmuştur.
 
Sadece bu oyunda mı bu sorun. Steam'de ise oyun dosya kontrol eder misin bir de ayarlarını baştan yap belki çözünürlük değişimi sonrası olmuştur.
Açıkçası bilgisayarda bu oyun seviyesinde kaynak kullanımı yaratacak pek oyun yok. Lol oynuyorum orada böyle bir sorun yaşanmıyor. Bu arada bu soruyu yanıtlarken aklıma geldi. Lol ssd'de yüklü ve yüksek boyutta bir veri indirirken lol oynarsam fight başladığında video'da olan durumun aynısı lolde de olmuştu. Ama o senaryoda hem indirilen dosya ssd'ye yazılıyor hem de lol ssd'de çalışıyor. Bu 2 iş birleşince yaşanması normal sanırım.
 
Açıkçası bilgisayarda bu oyun seviyesinde kaynak kullanımı yaratacak pek oyun yok. LoL oynuyorum orada böyle bir sorun yaşanmıyor. Bu arada bu soruyu yanıtlarken aklıma geldi. LoL SSD'de yüklü ve yüksek boyutta bir veri indirirken LoL oynarsam fight başladığında Video'da olan durumun aynısı LoL'de de olmuştu. Ama o senaryoda hem indirilen dosya SSD'ye yazılıyor hem de LoL SSD'de çalışıyor. Bu 2 iş birleşince yaşanması normal sanırım.

O zaman sorun başka çünkü SSD veya HDD depolamanı kullanırken başka işlemde kilitlenmesi çok olağan değil.
 
O zaman sorun başka çünkü SSD veya HDD depolamanı kullanırken başka işlemde kilitlenmesi çok olağan değil.
Allah Allah, bende dosya indirdiğim için yazma yapıyor diye normal diye karşılamıştım. İndirme haricinde hiç olmadı çünkü lolde. Peki sorunumun kaynağını ne olduğunu nasıl tespit edebilirim ?
 
MSI Afterburner ile ne oluyor gözlemlemen lazım oyun esnasında CPU GPU RAM kullanımlarına bakmak için.
 

Geri
Yukarı