R5 1600'e nasıl OC yapılır?

DoctorL

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Hyperx Predator RGB 16GB (2x8GB) 3200Mhz CL16
Anakart
TUF B450m Plus-Gaming
Arkadaşlar merhaba. Ben işlemcime OC yapmak istiyorum fakat voltaj vermeden yapabilir miyim, otomatik voltaj verir mi anakartım?
Anakartım TUF B450M Plus Gaming modeli, kule tipi soğutucum var. Ryzen 5 1600 işlemcim var ne kadar OC yapabilirim veya nasıl voltaj vermem gerek?

Ryzen Master üzerinden 1.2v verip 3.6ghz çalıştırıp Cinebench r23 testi puanına bak. Her başarılı sonuçta bir kademe ghz arttır. Crash yersen en son crash yediğin ghz ve voltaj kısmını bir kademe arttırıp dene. Yine başarılı olursa voltaj arttırmadan crash yiyene kadar ghz arttır kademeli şekilde. 1.35v sınırın olsun. Yardım istersen yazarsın tekrardan.

Ryzen Master üzerinden 1.2v verip 3.6GHz çalıştırıp Cinebench R23 testi puanına bak. Her başarılı sonuçta bir kademe GHz arttır. Crash yersen en son crash yediğin GHz ve voltaj kısmını bir kademe arttırıp dene. Yine başarılı olursa voltaj arttırmadan crash yiyene kadar GHz arttır kademeli şekilde. 1.35v sınırın olsun. Yardım istersen yazarsın tekrardan.

Tamamdır deneyeceğim ama ben anakarttan yapmak istiyorum sürekli kalsın Ryzen Master yazıyor mu anakartıma?

Tamamdır deneyeceğim ama ben anakarttan yapmak istiyorum sürekli kalsın Ryzen Master yazıyor mu anakartıma?
Orda en stabil değeri bulduktan sonra biosa yazmanın yolu var. Pdf dosyasını bulup atacağım.
En stabil değerleri bulma kısmı en zor olan yer zaten. Ondan sonra bu excel ile değerleri yazınca biosa yazılması gereken değerleri veriyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı