R5 1600'e nasıl OC yapılır?

şahıs

Hectopat
Yer
Aksaray
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ryzen 5 1600 Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 DDR4 Asus rx 550 4gb gigabyte b450m -h wd10ezex , suv400s37240g
Meslek
öğrenci
RAM
16gb
Anakart
b450m h
İşlemci Unreal Engine'de biraz daha fazla performans almak istiyorum bu yüzden OC yapmak gerekir mi? Yoksa ekran kartına mı yapmalıyım?

Eğer bu doğru ise ne kadar arttırmalıyım işlemci bazen 3.7GHz'ye çıkıyor 60 Ampere 1.4 v genel olarak çalışması.

Bir ara test etmek için City sample ile test etmiştim 20 30 FPS alıyordu 95 derece idi ondan sonra fanımın hızını BIOS'ta her zaman %100 çalışmaya ayarlamıştım daha sonra denemedim işlemcinin fanı stok fan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam anakartınız nedir acaba? A serisi ise OC yapılmıyor.

Buradan deneme yanılma yoluyla stabil ayarları bulduktan sonra Anakart üzerine BIOS'dan aynı ayarları işleyebilirsiniz. Undervolt düşünmüyorsanız hiç uğraşmayın derim, zira bir arkadaşım sizin gibi gaza gelip 3-4 FPS fazla alayım derken İşlemciyi yakmıştı. Daha kolayı Custom Windows sürümü kullanabilirsiniz.

Hocam peltier almayı düşünüyorum ve stok fanı değiştirmeyi.

Soğutma kısmı halledilirse deneme yanılma yöntemini kullanarak overclock edebilirsiniz voltajın değerlerini (1.4 veya daha azını bul) ve Core clock arttırın (3.8 GHz'e kadar çıkabilirsiniz) stabil bir yolu bulduktan sonra test edin, soğutucu olmadan yük bindirirseniz zararlı çıkabilirsiniz sorumluluk almıyorum hocam.

dediğin programa baktım technopattta daha önce açılmış bir konuda 1.45 gibi bir değer yükseltebilirsiniz diyor veya 1.375 değerinde 3.7 3.8 değer çıkar diyolardı ben daha önce oc yapmadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…