Güzel kardeşim benim şimdi sana 34 dakikalık test sonuçlarımı atacağım:
Test sonuçları
Ben bu sıcaklık olayını internette çok araştırdım aftermarket alınan standart bakır soğutma borulu bir soğutucuda stress testlerinde maksimum 72-70 dereceler görülürken her AMD stock fanında (400TL'ye satılan hariç) 89 dereceler zaten görülüyor.
AMD'nin sitesinde bu işlemcinin maksimum önerilen sıcaklığı 95 derece olarak belirtilmiş fakat bu demek değildir ki 95 dereceden sonra kapanıcak, öyle bir şey yok. Ben çok gördüm 105 dereceleri gören ve kapanmayan veya zarar gören, fakat o sıcaklıklarda uzun süre maruz kalması tabii ki işlemciye zarar verecektir.
Gördüğün gibi ortalama 82 derece gösteriyor, kendi gözlemim sürekli 85-87 derece arasında gidip geldi, 1-2 defa 90'a çıktı onun harici sürekli 86 derecede gerçekleşti test, ve benim oynadığım bütün oyunlarda 45-50 derece arasında çalışıyor bu işlemci.
Her kapanma sıcaklık sebebi ile olacak değil, bilmiyorum sebebini fakat direkt sıcaklık yüzünden demek eğer sıcaklık sebebiyet vermiyorsa boşa kürek çekmen demek. Gördüğünüz gibi CPU voltajımda gayet yerinde ve normal, yani yüksek sıcaklık voltajı falan düşürmüyor, sen BIOS'tan voltajını düşürmüş olabilirsin bundan dolayı da kapanıyor olabilir.