R5 2600 GTX 1650s sisteme anakart önerisi

Makaleler
4
Yer
İstanbul-KKTC
Anakartım MSI A320M-A Pro alırken ucuz ve idare etsin diye aldım şimdi çok pişmanım😞 Anakartı değiştirmek istiyorum düşündüğüm anakart ASUS B450-F GAMING.
Sistem MSI GTX 1650S, Ryzen 5 2600, G.Skill Trident Z RGB (bir de RAM'leri kontrol etmek istiyorum), Corsair Carbide Spec Delta, Corsair VS550, kasanın fanlarını da kontrol etmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer sisteminizde bir sorun yoksa şu an değişiklik yapmayın biraz daha bekleyin. B550 serisi anakartlar çıkacak. O zaman yenilersiniz. Çünkü B450 anakartlar Ryzen 4000 serisi işlemcileri desteklemeyecek. Değişiklik yapmakta kararlıysanız belirttiğiniz modele o kadar para vereceğinize biraz daha ucuz bir anakart alıp artan bütçeyle bellek eklersiniz daha iyi olur veya bütçenizi yükselterek X570 serisi bir anakart (ASUS TUF X570 öneririm) satın alın. X570 anakartlar da Ryzen 4000 serisi işlemcileri destekleyecek. Böylece iki kere anakart masrafı yapmaktan kurtulmuş olursunuz.
Ekleme: B550 anakartların 1. ve 2. nesil Ryzen işlemcileri destekleme özelliği olmayabilir. O yüzden aceleniz yoksa şimdilik biraz beklemek veya daha ucuz bir anakart alıp artan bütçe ile bellek eklemesi yapmak en iyisi olacaktır.

Son düzenleme:
Sistemi yükseltmeye kalkarsam anakart işlemci sıkıntı olmaz fakat kasa üç fanlı ekran kartları için biraz dar
Birde aldıktan sonra evde takabilir miyim, daha önce intel işlemci taktım fakat amd işlemci için çok endişeleniyorum rüyama bile girdi düşünmekten
Üç fanlı ekran kartı takılırsa ekran kartı ön paneldeki fanlara değiyor

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı